Karriäruppdate: Jag har blivit av med jobbet

När livet ger dig citroner och allt det där. Coronapandemin har drabbat oss alla på något vis. Någon har mist nära och kära. Andra har varit så sjuka att de behövt legat inlagda på sjukhus. Andra har blivit av med jobbet. Jag kan nu sålla mig in den sista gruppen. Jag har de senaste (nästan) åtta åren arbetat på Ving. Pandemin drabbade förstås resebranschen otroligt hårt och vi var ett helt gäng medarbetare som inte kunde arbeta kvar. Jag föll på målsnöret och jag kan nu titulera mig arbetslös. Det är en titel jag aldrig haft förut. Från att stå på toppen av min karriär (hittills) för nästan på dagen ett år sedan till att nu stå helt utan jobb är något av en kontrast.

Jag vet ärligt inte hur jag ska känna. En del av mig är förstås besviken, jag har lagt ner min själ i mitt arbete de senaste åren och det känns trist att det ska sluta så här. Å andra sidan kan jag lämna min position med högt huvud. Eftersom jag blev, tillsammans med många andra, uppsagd på grund av arbetsbrist så vet jag att jag inte kunde gjort något som fått mig att vara kvar. En annan del av mig är faktiskt en smula lättat. Det har grott en tanke i mig ganska länge nu. Det är att det kanske är dags för mig att göra något annat. Jag är sugen på att prova något nytt. Och vad det nya är, det har jag några månader på mig att lista ut. Jag har nämligen fortfarande uppsägningstid på mitt förra jobb, men jag är friställd så jag har lite tid att landa, ladda om och klura på en ny gameplan.

Här näst ska jag jobba med min coach på Trygghetsrådet (TRR). Jag har hört så mycket gott om dem så jag är nyfiken på att få sätta igång med det arbetet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.