Höstpepp-listan!

Välkommen tillbaka! Nu är det dags att kicka igång den här höstterminen ordentligt här på bloggen. Jag tänkte att jag under hösten ska ägna mig mer åt att skriva (förhoppningsvis) peppiga och inspirerande inlägg. Jag har nämligen nått ett vägskäl i livet (mer om det lite senare i höst) och jag behöver hitta något av en ny identitet och ett nytt sätt att leva. Därför är jag i stort behov av att blicka framåt och hitta energi, inspiration och glädje i vardagen.

Jag tror att det är fler därute som behöver lite good vibes därute, är du en av dem? Då hoppas jag att du får nöje av att läsa min lista. Om inte, så kanske den ändå hjälper dig på traven att formulera din egen höstpepp-lista? Berätta gärna i kommentarerna vad du tycker och om det är något särskilt du vill att jag ska skriva om i höst. Men nu börjar vi!

Pepp #1
Höstmodet! Även om skira sommarklänningar och shorts är ljuvliga att plocka fram i maj så är det ändå hösten som är den allra roligaste säsongen att klä sig för tycker jag. Varma, stickade tröjor och koftor. Snygga kappor. Chica pennkjolar och ljuvliga blusar. Jag ääääälskar att klä mig för krispiga dagar! Och jag ska erkänna, jag älskar att jag inte behöver svettas bort allt smink på en sekund.

Pepp #2
Det är okej att stanna inne. Jag är en riktig hemmaråtta.Trivs bäst när jag får vara hemma hos mig, pyssla med något jag tycker om och bara gå runt och mysa. Hösten är mycket mer förlåtande på så vis. När mörkret faller tidigare är det okej att krypa upp i soffan under en filt med en kopp te och titta på en film. Särskilt i år kanske, när social distansering är så viktigt för att alla ska kunna må så bra som möjligt.

Pepp #3
Nyskördat! Nu på hösten är butikerna fyllda med kantareller (min bästa råvara!), svenska äpplen till goda äppelpajer (eller kanelstekta på havregrynsgröten) och rotfrukter som blir till så goda tillbehör!

Pepp #4
Känslan av nystart! Vet inte om det beror på att skolorna nyss ha börjat. Eller att semestern är slut. Eller att vi går in i en ny årstid. Men det riktigt pirrar i luften av något nytt. Just den här hösten blir det många ”något nytt” för mig. Jag tänkte berätta mer om det lite senare, men jag kan säga att mitt liv kommer att förändras rejält på ganska många plan. En nyhet kan jag avslöja redan nu, jag har skaffat mig en ny frisyr! Jag kapade av mitt mellanmjölkshår till förmån för en betydligt vassare frisyr.

#Pepp 5
Prassliga löv och låg höstsol på promenaden. Även om jag gillar att kura ihop inomhus så vet jag att jag mår så mycket bättre av lite frisk luft varje dag. Så jag är så pepp på att hålla i min rutin med långa promenader. Även om det inte har blivit 10 000 steg varje dag i sommar så har jag ett betydligt bättre snitt än vad jag hade 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.