Mina bästa bossmom-tips

 

Min tanke med den här plattformen är att ge dig en vänlig puff i rätt riktning att bli boss i ditt eget liv. Det betyder inte att du måste vara chef. Du behöver inte ens vara ”bossig” (i ordets sämsta bemärkelse). Däremot behöver du ta ansvar för dig själv och ditt eget välmående.

Här kommer mina bästa tips som hjälper dig att bli boss i ditt eget liv!

  • Sluta genast att jämföra dig med andra! Det är bara dränerande att avundsjukt blänga på andras perfekta instagramflöde, bankkonto, villa eller stora familj. Du har bara ditt eget liv och i det borde du fokusera på att fylla med saker som får dig att må bra.
  • Var medveten om dina prioriteringar. Om du brinner för att ha en vacker trädgård, då krävs det jobb, planering och tålamod att få din grönskande yta i ett fint skick. Den tid du lägger ner på ditt intresse kommer att ta av kakan som utgör din totala tiden som är ditt liv. Det betyder att du kommer att få prioritera bort annat i livet för att ge utrymme åt din trädgård. Jag har till exempel valt bort ett rikt socialt liv och lägger istället mycket av min tid på min youtube-kanal som är en av mina största passioner i mitt liv. Jag har konstaterat, och förlikat mig med, att jag inte kommer att rymma fem träningspass, två videoplubliceringar, flera middagsbjudningar, familjen, hemmet och min egentid i form av bad, promenader och netflix på en vecka. För många år sedan valde jag att skala bort mycket av mina sociala aktiviteter till andra intressen som ger mig mer. Jag nöjer mig också med 2-3 träningspass i veckan. Prioriteringar handlar lika mycket om vad du vill lägga fokus på som vad du väljer att skala bort.
  • Våga satsa på dina drömmar! Ingen annan än du kan sätta gränsen för vad du kan åstadkomma.
  • Var modig! Våga testa nya vägar. Som jag nämnt tidigare, jag är den typen av person som säger ja först och sedan funderar en nanosekund på vad jag gett mig in på. Sedan jag kastar mig in i mitt nya åtagande, projekt eller uppdrag med liv och lusta.
  • Strunta i vad andra tycker. Du ska inte vara otrevlig eller trampa folk på tårna. Men du ska inte heller gå och vänta på att någon annan ska bekräfta dig. Det viktigaste är att du är medveten om din egen kompass, och så länge du håller dig till den och är sann mot dig själv, så kan du inte göra fel. Jag brukar påminna mig själv om att andra förmodligen är alldeles för upptagna av att gå runt och fundera på vad andra tycker om dem, så de har inte tid att gå och tycka en massa om mig.

 

Vad drömmer du om som du inte riktigt vågar säga till någon? Vilka hinder sätter du för dig själv för att nå dina egna mål? Vad ger dig extra pirr i magen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.