Så planerar jag min vecka

Jag älskar att planera, smida planer och vara organiserad och effektiv. Det kan tänkas att jag är en smula fyrkantig, ospontan och rigorös i min veckoplanering. Men för mig är det inget hinder att fara ganska strukturerad och förutbestämd, för det ger mig en frihetskänsla.

Ofta ägnar jag en timme eller två på söndagen åt att planera nästkommande vecka. På så vis börjar jag min vecka med bästa förutsättningarna plus att jag vet var jag kan förvänta mig.

I det här inlägget tänkte jag dela med mig i detalj hur jag planerar min vecka och varför.

Ps. Om du hellre vill se min planering i rörligt format så finns länk till min video i ämnet längst ned i det här inlägget.

Material

Steg 1 – förberedelse
Tjusningen min min planeringslösning är att min planer inte är datummärkt, vilket för att jag kan göra den helt enligt önskemål men också att det inte märks om jag hoppar över en vecka. Jag börjar med att fylla i veckonummer och datum för hela veckan, samt färgmarkerar för månaden, har olika färg för olika månader. Maj är rosa.

Steg 2 – kollar vädret
Jag skriver alltid ner väderprognosen för varje vardag i kalendern, det hjälper mig när jag ska planera mina outfit.

Steg 3 – lägger in viktiga to do’s
Jag gör olika symboler för olika åtaganden och händelser i veckan. Min to do’s markerar jag med en bock. Jag skriver i saker jag måste göra, ärenden och tider/bokningar. Här hamnar till exempel tandläkarbesök, youtubefilmer, blanketter som ska skrivas på, brev som ska skickas.

Extra viktiga saker markerar jag med ett ! för att verkligen komma ihåg.

Steg 4 – boka in träning
Jag lägger in mina träningspass (vill få till 3 stycken i veckan). Dessa markerar jag med ett litet körsbär för hälsa. Just nu har jag också som mål att gå 10 000 steg om dagen, så det lägger jag också till under körsbär.

Steg 5 – sociala aktiviteter
Jag lägger in inbokade luncher, dejter eller kalas (inga just nu haha) och markerar med symbolen två glada gubbar.

Steg 6 – me time!
Om jag har något som är bara för mitt eget välbefinnande, till exempel en bokad massage, lägger jag in det med symbolen en glad gubbe (=jag).

Steg 7 – planera outfits
När jag har koll på veckans alla aktiviteter planerar jag outfits för måndag-fredag. I vanliga fall för kontoret, och då tar jag hänsyn till om jag ska träna innan jobbet (och måste ha en outfit som passar att lägga ner i väskan) eller om jag ska göra något efter jobbet. När jag är klar med planeringen av vad ajg ska ha på mig stryker jag allt som behövs inför veckan så att det är helt klart.

Det var min veckoplanering, som sagt ganska omfattande men den ger mig verkligen stenkoll på min vecka och det är så skönt att ha mycket på plats så att jag kan få utrymme till att göra annat som jag gillar (titta på youtube till exempel haha).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.