Beauty för en boss – mina favoriter i vår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se och Åhlens. 

Om du vill uppgradera ditt uttryck och göra ett ännu bättre intryck så kan jag inte nog rekommendera att se över din skönhetsrutin. Ja, jag vet att det låter en smula ytligt och att det är insidan som räknas. Och jag håller med, insidan är så mycket viktigare än utsidan. Men du har bara en chans att göra ett första intryck och jag skulle vilja att du får bästa möjliga förutsättningar för att göra det. För mig personligen är det också ett tecken på hur jag mår. Om jag tar hand om min utsida, lägger ner lite tid och energi på den, så är det för mig ett gott tecken att jag mår bra och är mån om mig själv och mitt välbefinnande.

Ett sätt att göra det är att ta hand om din hy, dina naglar och ditt hår. När du ser fräsch och pigg ut, utan för mycket smink eller andra produkter så ser du ”effortless” ut, det vill säga att du ser ut som en person som tar väl hand om dig och på så vis respekterar dig själv, utan att för den skull överdriva eller dölja med stora smycken, kraftig make up eller långa, färgstarka naglar. I businessammanhang skulle jag rekommendera att hålla din look neutral, med nude eller ljust rosa kortare naglar, enkla smycken och en make up som ser fräsch ut och inte kakig eller tung.

För att komma dit gäller det att bygga från grunden med riktigt bra hudprodukter. Därför kommer här ett gäng tips på mina favoriter just nu. Men glöm inte! Varje hud är olika och jag tror att du måste prova dig fram för att hitta det som passar dig bästa. Jag tror dock att alla ansikten, och badrumsskåp, skulle må bra av att ha följande komponenter till hands:

En riktigt bra rengöring

Elemis Pro-Collagen Cleansing BalmRengöring är A och O. Ta dig tid att rengöra och skölja av din hud ordentligt varje morgon och varje kväll. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte uppskattat hur viktigt rengöringen varit förrän en bit efter trettio. Fram tills dess så använde jag någon produkt som jag inte reflekterat över och rengjorde endast ansiktet på kvällen. Nu är jag desto noggrannare och väljer mina produkter med omsorg. Jag är inte heller rädd för att rengöra huden med flera olika produkter, det vill säga att jag tvättar ansiktet flera omgångar.

Morgon
Min go to på morgonkvisten är Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm. Det här är en ny favorit och den dyraste cleanser jag någonsin ägt. Och den är värd varenda krona! Den är silkeslen och helt ljuvlig.

Om jag känner att huden behöver lite extra kärlek börjar jag med att rengöra med min Exuviance Clarifying Facial Cleanser som verkligen rengör på djupet, för att sedan toppa med Elemis. Då är min hy i tipp topp skick!

Kväll
På kvällen börjar jag med Garniers Micellar Water med en bomullspad (överst på listan står att hitta ekologiska som går att återanvända). Vattnet hjälper mig att få bort det mesta av sminket. Därefter djuprengör jag samt tar bort sminkrester med facial cleanser från Exuviance, och därefter avslutar med balmet från Elemis.

Ett grymt serum och en fantastisk olja

Exuviance AOX super charge serum, Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic EssenceEfter rengöringen och innan cremen så använder jag ett serum eller en ansiktsolja, beroende på vilken tid det är på dygnet. Det gör jag för att se till att få ner produkter på djupet, vilket serumet hjälper till med.

Morgon
På morgonen använder jag minst ett serum, vilket jag har beror lite på vilken årstid det är och vad min hud behöver just nu. Nu på våren varvar jag mitt Exuviance AOX super charge serum som stärker huden mot oxidativ stress och innehåller både AHA och PHA – allt för att motverka åldrandet med Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence, som innehåller c-vitamin och är otroligt återfuktande och ger en fin lyster.

Kväll
På kvällen använder jag en ansiktsolja för att ge huden en god chans till återhämtning under natten. Just nu använder jag Huile D’Argan Bio 3-1 Argan Organic Oil från Arganicare, en ekologisk olja som är så härlig. Den ger min hy massor av näring och återfuktning.

Bonus! En uppiggande jade roller
Jade rollern är en ny kompis i badrumsskåpet och trots att vi bara känt varandra i ett par veckor så är vi redan bästisar. Jag masserar in mitt serum och min olja med den här rackarn, och den hjälper mot svullnad och får mitt ansikte att slappna av.

En dagcreme med spf och rätt egenskaper
Elemis Pro-Collagen Marine Cream

När jag låtit mitt serum sjunka in ordentligt, det är så viktigt att den får vara lite ifred och verka innan det är dags för dagcremen, så baddar jag in min nya favorit Elemis Pro-Collagen Marine Cream. Den har spf 30, vilket är ett måste nu när vi går mot ljusare tider. Ska jag vara ute en hel dag så använder jag ytterligare solskyddsfaktor då i spf 50 i ansiktet. Cremen är en riktig fuktboost och jag märker skillnad på bara några veckors användning.

Återfuktande och återställande nattcreme
Exuviance Evening Restorative Complex
Min allra bästa nattcreme är Exuviance Professional Evening Restorative Complex som jag köper från min hudterapeut. Tyvärr är den slut just nu, så i väntan på att jag kommer dit igen så varvar jag med en annan fuktboostare. Lumene Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer fungerar som ett bra komplement. Båda är otroligt återfuktande och verkar fint över natten.

Boost för ögonen

Så här en bit över trettio så är jag alltmer mån om att ta hand om den känsliga huden kring ögonen. Det gör jag genom att använda en ögongel från Emma S som ger mina ögon en daglig dos av återfuktning. Cirka tre kvällar i veckan använder jag också Elemis Pro-Collagen Eye Revive Mask, den här kombinationen av serum och mask piggar verkligen upp området kring ögonen.

Unna dig-masker
Någon/några gånger i veckan toppar jag upp min rutin med sköna masker. Jag är förtjust i både sheet masks och masker som jag applicerar. Jag är inte så trogen här utan provar runt mig ordentligt, allt från mjuka, snälla varianter från Estelle & Thild till sheet masks som jag hittar.

Schyssta BUS-produkter

Om jag vill ge min hy lite extra lyster och färg så använder jag några droppar av Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster som jag blandar med min nattcreme och låter den verka över natten. Om jag smörjer in min kropp så smörjer jag också in ansiktet med Ida Warg Instant Self Tanning Mousse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.