Skolstart – checklistan du behöver

Snart är det långa, ljuvliga sommarlovet slut och dags för skolstart. Det här blir min 7e  (!) skolstart som mamma så jag har samlat ihop ett och annat tips genom åren, som jag tänkte dela med mig av. Det här behövs inför en riktigt bra terminstart:

√ Sneakers
Se till att de är lätta och smidiga att ta på så att kidsen kan kuta ut snabbt på rasterna. VI har köpt dessa till Ebbot, som är både bekväma och snabba enligt honom själv.

√ Extrakläder
Barnen blir blöta och sölar ner sig. Då är det skönt att ha extra kläder att byta med. Glöm inte att fylla på nästa dag om ditt barn går hem med extrakläderna. Det är tryggt att veta att extrakläderna finns på skolan. Jag brukar satsa på 2 byxor, 2 t shirt, 1 tjocktröja och ett gäng strumpor och trosor/kalsonger.

√ Regnkläder
tEftersom jag har större barn så behöver de inte full ”galonisar för förskolan”-mundering, utan vi kör vattentäta vindjackor till dem. De är ju också ansvariga att själva ta på sig regnkläderna (något som Ebbot ofta glömmer och Maja ofta vägrar). Men det känns bra att de har tillgång till jacka (Maja) och jacka och byxor (Ebbot).

√ Gummistövlar
Ebbot har stövlar på skolan. Majas stövlar är hemma, eftersom jag då kan ”tvinga” på henne dem extra regniga dagar, eftersom de riskerar att stå orörda på skolan om hon går dig i sneakers.

√ Namnmärkning
Jag har en märkpenna från Polarn och Pyret som jag använder och skriver barnens namn plus mitt telefonnummer.

√ Ryggsäck
Den ska rymma skolböcker och gympakläder. Maja har en lite ”snyggare” som inte är så rymlig så på hennes träning och idrottsdagar kompletterar hon med en tygväska. Ebbot har en mer sportig, hans rymmer allt han behöver.

√ Hemmanycklar för de barn som ska gå hem själva från skolan.

√ Mellis
För ovan nämnda barn. Se till att det finns bra mellanmål hemma till dem när de kommer hem från skolan, de är ofta vrålhungriga!

√ Familjekalender
Som är synlig för hela familjen där ni kan skriva upp viktiga åtaganden, prov, lovdagar etc.

√Personlig kalender för större barn
Maja börjar sexan i år och därför har hon fått en egen kalender där hon kan lära sig att planera sin egen tid och så (med lite hjälp från oss förstås).

√ Mapp
Att ha i ryggsäcken, för alla läxpapper och annat.

√Gympakläder
Ett par skor som de kan träna inomhus med, handduk, t-shirt och shorts funkar fint

√ Vattenflaska
Så att de kan dricka under dagen, och inte bara på lunchen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.