Magin med power hour

Rent och mysigt – på en timme!

Jag är en av dem (eller är vi alla så?) som mår extra bra av att ha det rent, fint och undanplockat hemma. Det är liksom så mycket lättare att andas då.

Vårt hem förfaller sällan. Dels är vi inte hemma så mycket, med två heltidsjobb och jag en hel del på resande fot. Dels är vi båda bra på att hålla efter.

Det finns också två faktorer som underlättar enormt när jag vill hålla hemmet i schack samtidigt som vi har en busy livsstil:

1. Städhjälp – min bästa investering någonsin

2. KonMari-metoden. Jag har inte hunnit igenom alla kategorier men jag skulle säga att efter att ha konmariat större delen av hemmet (bara svarta hålet kvar. Eller jag menar källarförrådet… ett projekt att se fram emot) så är det så mycket lättare att hålla ordning. Jag har helt enkelt mindre saker att behöva hålla efter. Och de saker jag har, har varsin, väl utvald plats i hemmet.

Men det är klart. Under veckan samlas ändå en hel del saker på ställen de inte borde vara. Vikt tvätt som inte riktigt nådde hela vägen fram till garderoben. Väskor i hallen. Diskad disk i diskstället. Odiskad disk i diskhon också för den delen. Post. Leksaker. Grejer som ger ett stökigt intryck.

Då förlitar jag mig på power hour – bästa speed clean-tipset om du frågar mig.

Gör så här:

1. Bestäm hur mycket tid du kan avvara, säg en timme

2. Leta fram peppig musik eller någon bra podcast och kicka igång den

3. Sätt alarmet på mobilen på en timme

4. Börja städa!

5. Gå igenom rum för rum. Lägg undan allt som ligger framme, på fel plats. Torka av ytor med rengöringspray och en trasa. Byt ut utbrunna ljus i ljusstakar, släng vissna blommor. Vattna alla blommor som fortfarande lever. Vik filtar, puffa kuddar. Bädda sängar. Sätt på en tvätt. Töm och fyll på diskmaskinen.

6. Se det som en tävling mot dig själv. Ju fler rum du hinner, desto bättre. Flest rena ytor vinner!

7. När klockan ringer -sluta!

8. Du kommer att hinna så mycket längre än vad du tror! Om du inte blivit färdig – gör om samma procedur imorgon. För idag är du klar.

9. Gå runt i hemmet och tänd doftljus.

10. Njut av det du åstadkommit och unna dig själv något härligt. Ett avsnitt av Netflix-serie. Ett bad. En bit choklad. Ett glas vin. En kaffe. Vad du vill! Bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.