Tjuvkika på min plan

Det sägs att om ”you are failing to prepare, you are preparing for failing”. För mig stämmer det alltför bra. Jag är ingenting utan struktur. Därför har jag investerat i en helt ultimat planner, där jag får plats med allt från dagliga to do’s och saker på agendan till långsiktiga mål och visioner.

Under den senare delen av förra året påbörjade jag mitt livs första Bullet journal. Då valde jag att fokusera den helt och hållet på mitt privatliv. För att skapa lite balans. Jag hade fokuserat så mycket på jobbet att min privata del nästan hade tynat bort.

Nu väljer jag att lägga in lite karriär i min nya planer men fokus är ändå mer på privatlivet, vad jag gör och hur jag mår.

Min composition planner kommer från Webster’s Pages .

Nu ska du få följa med in på en tjuvkik.

IMG_2632IMG_2636

Min planer är cremevit med guldprickar. Jag köpte ett gäng accessoarer till den, så som de här gulliga korten.

IMG_2638

Låt oss börja! Med den här plannern väljer du själv hur du vill sätta ihop ditt liv. Det finns olika anteckningsböcker som fyller olika behov.

Här ser du också gänget med festliga klisterlappar och sticky Notes som gör boken lite livligare.

IMG_2640

Min första del av boken hjälper mig med att få månads- och veckoöversikt. Eftersom boken inte har några förtryckta månader, veckor eller dagar väljer du själv när din planner ska börja. Det är också bra om en av böckerna tar slut. Då behöver jag bara köpa en ny av den versionen. Inte alla tre.

Månadsöversikten är väldigt övergripande, här skriver jag t.ex. upp resor, födelsedagar och andra högtider.

I veckoöversikten planerar jag in veckans träning, min balansindex-plan och lite mer detaljer än vad månadens uppslag ger.

IMG_2642

Andra delen av min planner är boken som get mig utrymme för dagliga noteringar.

Den här delen är den mest förtryckta, men fortfarande med utrymme för egna utsvävningar. Jag gillar att du själv skriver i datum, då slösar du inte på en sida om du råkar glöms en dag.

Under to do skriver jag ner det jag vill åstadkomma under dagen.

I rutan för Daily gratitude & goals påminner jag mig själv om vad jag är tacksam för.

Viktiga möten och bokningar skriver jag upp under Appointments & Reminders.

Jag fyller i varje droppe för varje glas jag dricker per dag.

Under Notes gör jag min dagliga reflektion. Varje kväll skriver jag ner något jag gjorde bra, något som gjorde mig glad, något jag behöver utveckla och något jag behöver hjälp med.

IMG_2645

Del tre av min planner är en dotted grid note bok. Den här delen är den mest kreativa. Här skriver jag ner alltifrån reflektioner till mål. Jag gör listor över filmer jag har sett, böcker jag vill läsa, outfits jag gillar. Ja – ni förstår, klassisk bullet journaling. Det här är nog den roligaste delen, men utan planeringen i början av plannern får jag inte mentalt utrymme för kreativiteten i den här delen.

IMG_2647

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.