Redo för business

Ready for work

 

Reafynd: Blusklockahalsbandkjol väskaballerinaskappa

Idag började vårterminen. Jag valde att slow-starta lite med hemmakontor. Kan vara skönt att ta det lite lugnt (jobbar imorgon samt halvdag på fredag) för nästkommande veckor bjuder på ett liv i turbo. Jag åker till London på måndag, flyger inte hem förrän sent torsdag kväll. Veckan därpå är det också England, men på det andra kontoret som ligger mellan London och Manchester. Det enklaste sättet för mig att kicka igång min arbetsmoral är att se till att jag är preppad och peppad.

Därför har jag hängett mig åt lite hederlig mellandagsreashopping för att bygga upp lite nya looks inför vårterminen. De hänger bra ihop med min övriga garderob och inget får mig att känna mig så put together som lite nya outfit-möjligheter.

Jag har klickat hem både kjolen och blusen i outfiten ovan. Ser fram emot att skapa looks som funkar med dem, både nu och längre fram i vår. Som du vet är jag ju ett stort fan av kjol och klänning (även om jag blev förvånad över hur många byxor jag faktiskt har och använder numera när jag KonMariade min garderob i höstas). Nåväl, en fin kjol går ju att kombinera i det oändliga. Den här tänker jag att jag kan bära lite mer avslappnat med tisha och skinnjacka till våren. Eller mer dressat för möten med blus och ballerinas. Jag kör oftast ballerinas/loafers på kontoret. Gillar inte att stövla runt i klumpiga boots inomhus.

Mina bästa kjol-i -januari-tips

  • Tänk lager – när det är riktigt kallt kör jag dubbla strumpbyxor (ja, ibland till och med leggings över strumpbyxorna) på väg till kontoret
  • Byt skor när du kommer in – ha ett par snygga heels eller flats stående på kontoret. Då kan du traska dit i dina varma vinterstövlar och slipper förfrysa tårna
  • Addera en varm överdel. Jag bor i mina cahsmeretröjor under vinterhalvåret. Har flera koftor, tröjor och en polo som funkar jättebra med klockade kjolar och ett bälte i midjan
  • Matcha med längre kappa! Dunjacka i all ära, men med kjol är kappan det bästa ytterplagget

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.