KonMari: Väskor

När jag fortfarande var i ”klädkategorin” av KonMari-metoden fick jag dela upp alla pinaler i följande delmoment (det var för överväldigande att gå igenom allt på en gång):

  • Kläder
  • Väskor
  • Skor
  • Accessoarer

Idag tänkte jag berätta om väskorna. Om kläderna tog över fyra timmar att gå igenom tog den här delen ca 45 min.

Jag började med att rada upp allihop på sängen. Det vill säga:

17 väskor
4 plånböcker
2 fodral till laptop
3 små necessärer/mindre förvaringsväskor med dragkedja

IMG_2432.JPG

Jag rasslade snabbt igenom varje kategori, och gjorde mig av med det jag inte gillade längre, eller som var trasigt. Jag gjorde även en liten ”kanske” hög, för att inte söla ner processen.

Efter stannade väskhögen på:

9 väskor
1 fodral till laptop
2 plånböcker (en liten och en stor)
2 små necessärer/väskor med dragkedja

IMG_2434.JPG

I ”kanske”-högen ligger:
3 väskor
1 plånbok

Hälften av alla väskor fick flytta tillbaka in i garderoben, de andra gjorde jag mig av med eller hamnade i högen jag inte var säker på. Nu är det några veckor sedan jag såg över väskorna, och en ”kanskeväska” har kommit till användning. Jag har kommit fram till att jag saknar en rejäl, men snygg, läderväska som sväljer ”allt” som jag kan ha till jobbet. Men det är inte så bråttom. Alla väskor har fått sin plats och jag är noga med att packa ur och lägga undan väskan så fort jag kommer hem, precis som Marie Kondo förespråkar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.