Höstlista

Inspirerande looks hittade på Pinterest, så här vill jag se ut i höst!

Hösten är så mycket nystart. Jag älskar att fånga upp mig själv och klurra ut nya strategier, i allt från hur jag ska utveckla min karriär till hur jag vill spendera mina lediga dagar med familjen. En av favoritsakerna att tänka på är hur jag ska maxa min garderob på bästa sätt. Jag har haft samma grundstil i flera år, som jag under varje ny säsong förfinar ytterligare. Det betyder att jag har en riktigt bra grund att stå på. Till den kan jag addera några nya plagg för att få hela utbudet att kännas nyare och fräschare. Här är min höstlista:

Stil: Jag gillar att vara office-chic med en twist. Min jobbstil har utvecklats de senaste åren från att vara lite mer lekfull och casual till att bli mer och mer ”put together”. Jag gillar att ha snygga, dressade klänningar, blus och pennkjol eller jeans och kavaj. På sommaren tenderar jag att bli lite med avslappnad i stilen, men nu när hösten närmar sig så längtar jag tillbaka till sidenblus och yllebyxor. När jag är ledig kör jag gärna jeans, t-shirt och cashmere-kofta med sneakers till.

Färger: Mörkblått, creme, grått är basen. Har de senaste åren inte varit supermycket för svart, men nu börjar lusten komma tillbaka. Förra vintern köpte jag en svart kostym och ett par svarta jeans, så jag börjar smyga in lite av det i garderoben. Bourgogne är alltid en höstaccent för mig, likaså puderrosa. Förra vinterns tillskott blev petrolgrönt, något jag tänker behålla i år. Säsongens accenttillskott kommer nog bli senapsgult. Jag är väldigt sugen på ett plagg i det.

Material: Ull, siden, bomull, spets och cashmere. Har lovat mig själv att tänka kvalitet istället för kvantitet framöver. Och det börjar med materialvalen.

Överdelar: Blusar och skjortor med en kofta över är lite av mitt signum. De kombinerar jag med en kjol och markerar midjan med ett skärp ovanpå tröjan. Min marinblå, rundhalsade cashmeretröja är en annan favorit. Och mina randiga tröjor förstås, som jag gärna bär året runt. Jag är lite sugen på att leta rätt på en knutblus och en polotröja i höst.

Makeup: Har precis förstått tjusningen med att fylla i brynen (god morgon…), så ett par välskötta sådana, mascara, eyeliner, rosiga kinder och ett läppstift i någon matt berryfärg, sedan är jag good to go.

Hår: Min page som jag klippte i januari i år har aldrig känts mer jag. Just nu håller jag på att para ut luggen så håret ska bli jämnlångt. Hittills har jag varit väldigt blond, men jag är lite sugen på att göra det lite mer beige nästa gång jag sitter i frisörstolen.

På naglarna: Nude, mörkblått, djupt vinrött eller mörkgrå.

Till vardags: Pennkjol, blus, kofta, bälte i midjan, statementhalsband, täta strumpbyxor och ballerinas eller klackar.

På fest: Jag går väldigt sällan på fest, men då blir det i någon av mina spetsklänningar.

Nederdelar: Pennkjol, vippig kjol, är lite sugen på en i skinnimitation i någon av de modellerna, jeans med högre midja och mina vaxade, skinnliknande byxor.

Ytterplagg: Har tre fina kappor, en grå, en marinblå och en marinblå med rutmönster. Jag letar efter en skinnjacka  – jag tror det blir en i imitation, känns inge bra att köpa en äkta…

Skor: Mina Tory Burch-ballerinas inomhus, ett par högklackade pumps om ryggen tillåter, mina Ecco boots och ett par stövlar som funkar med det mesta (som jag fortfarande inte har hittat…)

Accessoarer: Jag vill leta efter en riktigt fin mössa, en härligt mjuk, stor och fluffig halsduk. Mina skinnhandskar (trotjänare). Jag skulle gärna uppdatera smyckesgarderoben med lite härliga, chunky halsband (budget då jag ändå tröttnar), ett par pärlörhängen. Jag fortsätter med mina två ringar jag varvar med, och mitt långa halsband från SNÖ i rosé.

Väska: Min blå från Lindex, min Mulberry Bayswater och eventuellt någon ny goding i lite större storlek som rymmer ”allt”.

Fem saker på önskelistan:

  1. En skinnjacka
  2. En skir blus eller kjol, eller ett par riktigt coola byxor i senapsgult
  3. En större vardagsväska av god kvalitet
  4. Knytblus
  5. Skinnkjol

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.