Min fina, underbara skolpojke

IMG_8295

Idag är en stor dag här hemma. Min finaste Ebbot har börjar skolan. Tänk att jag har två skolbarn, helt otroligt. Han var både stolt, pirrig och jättenervös imorse. Den lilla svettiga handen höll hårt i mig ända fram till klassrummet. Hela familjen var på plats, inte nog med att det var Ebbots allra första skoldag, det var också Majas tur att börja på mellanstadiet. Jisses, det känns som att det var igår Ebbot var alldeles nyfödd och Maja gick på förskolan. Nu är de båda stora skolbarn.

Det var som vanligt väldigt fint ordnat på skolgården med sång, tal och så släppte varje klass iväg en klase ballonger som flög upp över skoltaket. Färgglada ballonger i skyn betyder att ett nytt läsår officiellt är igång. Vilket superpirr. Vi kunde glädja oss åt att se att Majas förra fröken, som var så otroligt bra och som vi helst skulle vilja ha varje år livet ut som klassföreståndare hade befordrats till biträdande rektor. Så tryggt, jag uppskattar verkligen hennes pedagogik och om den ska spridas ännu mer i skolan kan det inte bli bättre.

Ebbot fick gå in i sitt nya klassrum, tillsammans med sin nya klass med så söta och små elever, och där fick jag vinka av honom. En sådan här dag är det verkligen svårt att hålla ihop känslorna. Jag blir så himla stolt, rörd och samtidigt förundrad över att jag ska släppa iväg min minsting in i skolvärlden. Det känns supertryggt att det är i samma skola som Maja redan gått i i 4 år, men ändå, han är ju min bebis. Tårarna bränner bakom ögonen och det var nära att det rann över när jag såg hans alldeles egna hylla där det stod hans namn och där det hängde en reflexväst. Ebbot blev så glad när han såg sin plats, som också var namnmärkt, på den runda samlingsmattan i klassrummet.

Vi vinkade hej då och sedan hade han en alldeles egen skoldag tills jag hämtade honom vid ettiden. Allt hade gått så himla bra. Han bubblade på om fisklunch och om basketplaner. Om rymdraketer och att han inte fick gå längre än till berget på skolgården. Min finaste pojke. Tänk att precis nu ritas hans världsbild om. Han får nya kamrater och referenser. Jag tror att han kommer att trivas bra i skolan, min glada, snälla och vetgirige son.

Pst… så här skrev jag om Majas första skoldag, känslorna var de samma nu som då… så himla liten hon var!

IMG_8306

IMG_8293

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.