Badrumsskåp – organisera, sortera och städa

Ni vet sådana där störställen i hemmet som man liksom går och irriterar sig på i månader… de blir stökigare och stökigare. Uppgiften att ta sig an och styra upp tycks bli mer oövervinnerlig för var dag som går… tills du till slut tar tag i det och det tar typ en timme? Mina badrumsskåp var just ett sådant projekt. De har fått lite för lite kärlek och idag bestämde jag mig för att styra upp. Det var en enda röra med fel saker på fel plats.

Så här såg det innan jag började, total kaos!

before

Jag började med att ta upp precis allt. Jag grupperade sakerna var och en för sig – en hög för smink, en annan för hår, en tredje för hud – jag du fattar! Jag rensade ur massor av produkter som gått ut eller som var slut.

Efter en avtorkning blev det dags att ställa in allt igen – på rätt plats. Så här blev det, ganska stor skillnad ändå – tycker ni inte? Jag blev väldigt sugen på att skaffa bättre och mer enhetliga förvaringskorgar, har spanat lite på de här, men jag tror att väntar en stund. Har precis investerat lite saker till hallen, som nämnt, så jag avvaktar med mer home shopping.

after

Låt mig ta med dig på en lite ”House tour” i mina skåp.

nederst - kopia - kopia

Nederst till höger hittar du det vi använder allra mest:
Varje dag-saker är parfym, deo, serum, nattcreme, dagcreme och sminkborttagning.
I lådan för tandborstning hittar du familjens tandborstar, tandkräm och tandtråd. Samt Flux munskölj.

mitten - kopia

På mitten hyllan finns:
Make up allt mitt smink som jag förvarar i Rituals doftjus-förpackningar. I den första ligger bas, den andra allt för ögonen, den tredje läppar och i den sista ligger alla sista ligger penslar. Den svarta boxen är ett ögonbrynskit från H&M. Jag använder locket till en ”Kassett” från Ikea som en bricka så att alla låder håller sig på plats. Det är superpraktiskt när jag ska sminka mig, då lyfter jag ner hela ”brickan” och kommer åt alla produkter.
Tops i en ljuskopp från Ikea
Hårprodukter i en korg från Ikea
uppe - kopia

Längst upp finns allt som jag använder minst.
Solcreme och reseförpackningar av produkter (give aways) förvaras i ”Kassett” från Ikea, utan lock så att jag kan använda det till annat (se ovan och längre ned)
Bomull och elektrisk fotfil finns i lådan bredvid
Necessärer (som jag stavat fel i bilden haha) ligger allihop i min största, så slipper jag ha så många framme

nereva

Längs ner i det vänstra skåpet finns:

Tvättmedel som allihop står på den andra ”Kassett”-brickan/locket.
Duschcreme, scrub och lotion finns i en korg där du också hittar rakhyvlar.

uppev

I mitten hyllan finns:
Snoddar+borstar i en korg jag tror på allvar att jag har haft sedan jag flyttade hemifrån för snart 14 år sedan…
Plattång från OBH Nordica
Extra utrymme och en extra box för framtida behov

På översta hyllan finns 100% mina saker:
”Tjej”-saker dvs tamponger och sånt
Ansiktsmasker och scrub jag har ganska många masker och är hyfsat duktig på att lägga dem. Ska bli ännu bättre i höst!
Nagellack, removers, nagelsaxar, nagelfilar och handcreme i en gammal skokartong till ihopvikbara ballerinas som jag kastat för många år sedan.

Som ni märker har jag det vi använder mest nederst, där de är lätta att komma åt. Jag ljuger inte om jag säger att 85% av innehållet i skåpen är mitt… Jag är väldigt nöjd över hur det blev och är så glad att jag tog tag i detta… imorgon är det nog garderobens tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.