Sommarplaner

 

Jag norpar lite fräckt Emmas lista, som hon i sin tur hittat hos Sandra för att ge lite ord till alla sommarplaner.

IMG_0847

En av mina favoritbilder, så här avslappnad hoppas jag att min semester blir i år. 

Mina planer för sommaren:

Mentalt ska jag försöka hålla lugnet trots att sommaren bjuder på mycket jobb, jobbresor och deadlines. Eftersom jag har några pit stops här och där innan den längre ledigheten i slutet av sommaren, har jag chansen att djupandas mellan varven. Då bestämmer jag att jag inte ska tänka på något annat än nuet. Inte på mail, krav och stress. Bara se de små stunderna för vad de är.

Rent praktiskt ser sommaren ut så här:
Semester 1: Spanska solkusten en vecka, avklarad och välbehövlig. Det var som att sätta ner foten bestämt på bromspedalen och inse att den takt jag hittills rusat i faktiskt inte är okej. För mig. Den veckan var som en snäll klapp på kinden som sa åt mig: ”Nu har du ångat på och levererat otroligt mycket under våren, nu är det dags att du tillåter dig att lugna ner dig.”
Juni: Den här sista veckan i juni blir 5 dagar i Belgien för mig (jobb), 5 dagar på fritids/förskola/jobb för resten av familjen.
Juli: Första veckan i juli är barnens sista vecka på förskola för Ebbot (för alltid) och fritids för Maja (för alltid) innan de får sommarlov på riktigt. På lördagen åker de till Blekinge med farmor. Sen blir det London för mig måndag och tisdag, innan det är dags för första andningspausen, 6 dagar uppdelat på Blekinge och Västkusten. Där lämnar jag barnen med mormor och morfar och åker upp till Stockholm för kontorsjobb dagtid och barnfri tid med T kvällstid. Då brukar vi passa på att gå på våra favoritrestauranger och göra andra par-mysiga saker. Innan juli är slut sitter vi på flyget till Rhodos.
Augusti: Månadens två första veckor spenderas på Sunwing Kallithea Beach. Oj, oj, oj vad jag längtar. Sol, värme, träning, spa (ska tokunna mig behandlingar), god mat, familjemys och solnedgångar i havet. Det är vår belöning efter ett slitigt 2017. När vi kommer hem är det inte många dagar kvar till lillen börjar skolan. Tänk. Jag, med två skolbarn. Vad tiden bara rusar förbi. Det blir inskolning och att hitta tillbaka till rutinerna resten av månaden.

Bästa sommarstället:
På balkongen, med en god middag och ett parti Alfapet. Gärna med transportcyklingen (1,2 mil enkel väg) i benen.

Här badar jag helst:
Jag är en riktigt badkruka. Så helst inte alls. Men om det ska vara någonstans så i havet. Under Spanienveckan blev det förvånansvärt många dopp i Medelhavet. Får nog göra om det i Grekland senare i sommar.

Hur länge ska du vara ledig?
Jag hade ju 6 dagar i början på juni. Sedan blir det fredag-onsdag i mitten på juli och nästan tre veckor i slutet på juli fram till skolstart.

Vad ser du mest fram emot?
Att se svärmors landställe, senaste uppdateringarna på mamma och pappas dito och att få tid att vara ledig med mina barn och mannen i mitt liv.

Vad kommer du att köpa inför semestern?
Ingenting alls tror jag. I våras blev shorts, klänning, sommarväska, bikini, solisar och flipflos hemklickat/hemflyget från London så min semestergarderob är komplett.

Vad kommer du äta?
Jag kommer att frossa i svenska jordgubbar när de nu är i säsong. Och i övrigt försöka hålla mig så clean, färgstark och hälsosam som jag kan – det är det som jag är mest sugen på och som min kropp mår bäst av. Jag ser verkligen fram emot att få äta riktigt grekisk yoghurt i sommar. Sen blir det förstås lite glass och choklad med (last no. 1)

Vad kommer du att dricka?
Jag försöker verkligen hålla koll på mitt vattenintag, så att jag får i mig tillräckligt. SÅ till vardags blir det mest det, i stilla och bubblande form. När det är festligare blir det bubbel, vitt eller rosé. Och en och annan iskall cola zero (min last no. 2). Och starta varje morgon med citronvatten – min nya rutin.

Vad kommer du att ha på dig?
Shorts och tisha, klänning eller mina mom jeans och en stickad tröja när jag är ledig. Tycker att det är en utmaning att klä sig office chick när det är varmt. Men då blir det kjol och skjorta/blus, klänning, jeans och blus. Nästan alltid med ballerinas.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Poddar (Veckans bläcka, Säker stil, Trettio plus trevar, Fredagspodden, Framgångspodden, PåJobbet…) och ljudböcker (helst romaner i stil med JoJo Moyes och Marian Keyes).

Favoritdoft
Nyduschade barn, lavendelbad och pioner.

Hur kommer du att göra dig illa?
Förhoppningsvis inte alls. Men har jag otur får jag ont i ryggen för allt flygande.

Vad oroar du dig för?
Att jag inte kan koppla av när jag är ledig.

Den ultimata sommardagen:
Dagen börjar med en morgonpromenad, sedan går jag och Maja till frukostbuffén (T och Ebbot är inga frukostätare så de brukar ta något litet i lägenheten istället). Där lassar jag på med färsk frukt, grekisk yoghurt och kaffe). Vi äter i lugn och ro, samtidigt som vi blickar ut över havet. Sedan blir det sol- och bad hela dagen, med någon god lunchsallad i skuggan. På eftermiddagen har jag en spabehandling. Efter den är jag så mör att jag sover en stund på rummet innan vi gör oss iordning för kvällen. Till middag blir det en god fisk och ett kallt glas vin. Barnen sticker iväg och ser en show medan jag och T passar på att titta på solnedgången.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Med värme. Som en långsam uppladdning av ny energi och nya insikter. Jag hoppas att min semester ger mig chansen att pausa och samla kraft. Och att får ny inspiration inför hösten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.