Preparation is the key

20131113-081046.jpg

Så sanna ord den här morgonen. Ambitionen var morgonträning efter att jag checkat in liten på förskolan. Men eftersom jag igårkväll i mitt trötta sinne överskattade min förmåga att packa träningsväskan med duschsaker, jobboutfits och matlådor i arla morgonstund blev det pannkaka av alltihop. En ledsen liten kille som inte alls var på humör för en snabb morgon och puls uppe på helt fel nivå för mamman. Inte så kul start på dagen, inte sant? Så jag tänkte om. Lillen placerades framför Bolibompa med vällingflaskan för att få vakna i lugn och ro och jag hoppade i duschen. Morgonen blev genast bättre, även om jag är besviken på mig själv att jag inte lärt mig mer. Dålig förberedelse = familjepusslet rasar.

Nåväl, jag får fixa träningen med en hemmadvd ikväll och förbereda mig bättre inför morgondagen. Igår gjorde jag i alla fall någonting rätt: matlådor! I väskan väntar lunch i form av omelett, sparris och sallad. På jobbet finns redan kvarg och lite granola till frukost, som jag kompletterar med kaffe och mandarin. Till mellis blir det en dubbel riskaka med nötsmör on the go, på väg till hämtningen.

Vad lärde jag mig då av morgonens misslyckanden?
• alltid, alltid packa iordning väskan kvällen innan. Hur trött jag än är och hur mycket än tv-soffan lockar får det inte stå i vägen för en smidig morgon
• välja, stryka och hänga fram morgondagens plagg kvällen innan
•förbereda matlådor
•väcka barnen i tid så att de hinner morna sig
•vid morgonträning: förbered en liten smoothie o förvara i kylskåpet, att dricka som före-träning-mål, lägg fram träningskläder så att det bara är att hoppa i dem
•lägg fram barnens kläder dagen innan
•packa ev skolväska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.