En massa mat

I dag hade jag förmånen att storhandla i lugn och ro. Jag säger förmånen för det kändes verkligen som det. Jag tog mig tid att strosa bland hyllorna. Jag var inte på min vanliga Willys i Länna som må fylla kyl och frys med mat, men inte hjärnan med inspiration. Idag åkte jag till Sickla – ett mycket trevligare och välsorterat alternativ. Det är ganska lyxigt att själv välja ut exakt vad vi ska fylla magarna med framöver. Jämföra innehållsförteckningar och fundera på möjligheter. Bara stoppa ned sådant som vi verkligen äter upp och som vi verkligen mår bra av. Det blev, i linje med mitt nya tänk, mycket fibrer och ekologiskt. Jag passade på att fylla upp ordentligt med sådan som jag vet vi äter mycket av. Tre liter osötad mandelmjölk till exempel. Den är nämligen lite klurig att få tag i, den där osötade varianten. Och den hittade jag faktiskt inte på Willys, utan på grannen Ica Kvantum. Där hittade jag även Pauluns kokosvatten på tetra, som kostar en bråkdel på Ica mot vad andra märken gör i hälsokosten (tips, tips!)

Vad jag gör med dem? Blandar 50/50 kokosvatten och mandelmjölk med banan och bär, mixa alltihop och du får värsta, bästa start på dagen-smoothien. Eller så kokar du morgongröten med en skvätt eller hela vätskemängden med mandelmjölken. Det finns massor av bra grejer att göra med den!

Efter en storhandling som denna är det extra roligt att laga mat. Dagen middag blev riktigt ren och supergod.

Du behöver
En stor vitlöksklyfta
Chiliflakes
Ingefära
Peppar
Flingsalt
En lime
Kokosolja
En kalkonbröstfilé
En stor näve grönkål
En liten näve sugarsnaps
En liten näve babyspenat
En halv avocado

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Stek kalkonfiléen i olja, krydda med kryddorna
3. När filén fått yta lägger du den i en ugnsfast form och helsteker kalkonen i ugnen, det tar ca 30 min
4. När det är ca 15 min kvar steker du på strimlad kål, sugarsnaps och spenat och använder samma typ av kryddor
5. Skiva upp kalkonen och lägg den ovanpå grönkålsbädden. Servera med skivad avokado. Bon apetit!

 

 

20131017-192400.jpg

3 tankar på “En massa mat”

    1. När man gör en smiley verkar det som skrivs efter smileysarna försvinna!
      Härligt med lite lugn och ro i matshoppingen. Trevlig helg!

      1. Jag tycker inte att det smakar så värst gott au natural men i smoothies funkar det finfint. Då får man i sig alla gottigheter iallafall 🙂 Tydligen ska coco vara godast, men det är ju också dyyyyrast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.