SATC, randiga sugrör och sömnlöshet

frukost SONY DSC

Vad gör man när man vaknar vid sjutiden och inte kan somna om – trots att barnen är på egna helgäventyr och jag kan sussa sött i flera timmar till? Jo, man gör något som man sällan gör. Jag smög upp. Gjorde finfrukost, tog med mig täcket ut i soffan och slog mig ner för att titta igenom några avsnitt av Sex and the City. Att slurpa kaffe i godan ro medan tjejerna borta i New York hittar på en mängd tokigheter är för mig något av en lyx. Inga frukosttallrikar som ska förberedas utom min egen, inga skräniga ljud från barnkanaler utan bara jag och tystnaden. Nu vill jag ju förstås inte ha det så jämt, jag älskar våra slamriga helgmornar men att någon gång ibland få ha en helg med after work, middag på stan och en soft lördagsmorgon utan några måsten ger mig massor av energi och gör mig i slutändan till en bättre mamma.

Helgen ligger framför oss och vi ska se till att utnyttja vår tid utan barnen till max. Vi ska röja, slänga och organisera. Packa inför semestern och äta något gott till middag. Imorgon kommer de hem igen och då kommer jag att välkomna dem lite mjukare, gladare och förhoppningsvis tålmodigare.

0 tankar på “SATC, randiga sugrör och sömnlöshet”

  1. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Man behöver sina små andningspauser för att kunna ladda om och vara en bra förälder 🙂 Njut av att ni har mor/farföräldrar som verkar vara väldigt aktiva med att umgås med sina barnbarn! Det är inte alla som har det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.