Hälsopepp, Bodylicious och brownies

SONY DSC

Dagens lunch från Naked Juice Bar och bra lektyr som sällskap.

Kan man äta kakan och ändå ha den kvar? Kan man träna, äta bra och vilja ha en stark och sund kropp och knopp samtidigt som man älskar att baka (och äta) brownies med sin dotter? Jag hoppas det. För det är precis vad jag gör den här lördagen. Höstkänslor i hjärtat om än inte i sensommarluften. Höst för mig är nystart, omstart och pånyttfödelse. Eftersom jag i så många år varit student och börjat på höstterminer med nya läsår är tiden efter sommaren och semestern en tid för mig att både reflektera och satsa på nytt.

Året som gått sedan det sist var jobbstart efter sommaren – och även efter föräldraledigheten – har inneburit mycket ups and downs. Mest ups faktiskt. För ett år sedan hade jag en stor klump i magen när jag stod inför hösten. Inte bara för att den härliga mammaledigheten var slut och min lille bebis skulle börja på förskolan. Utan mest för att jag inte var helt tillfreds med mitt liv i stort. Jag var rastlös, frustrerad och lite ledsen. Jag trivdes inte med min arbetssituation. Ni som hängt med vet ju att jag under året har bytt bransch, arbetsplats och faktiskt sätt att jobba. Jag har landat i att det faktiskt duger att vara good enuogh och fortfarande göra sitt yttersta varje dag.

Men året har inte bara inneburit förändringar, utan även kontinuitet. Framför allt när det gäller motion, men även kost. Visst, jag får inte alltid till de där tre passen i veckan som jag vet att jag mår bra av. Och jag äter inte alltid sunt, bra och hälsosamt. Men det senaste året har jag både tränat och ätit bättre än vad jag gjort på flera år.  Mer nötter och yoghurt, mindre rostat bröd och pasta. Inför nästkommande år vill jag dock ta min hälsa till en ny nivå. Jag vill sikta snäppet högre. Jag vill känna att jag föredrar den där yoghurten framför rostmackan. Och att jag längtar till träningen och prioriterar den lika högt som jag prioriterar andra delar av mitt liv. Jag ska nödvändigtvis inte träna mer eller äta mindre. Bara smartare. Ett led i min önskan om förändring är att investera i två hälsoböcker som jag spanat på under en längre tid. I veckan landade Äta, träna, leva och Bodylicious på mitt nattygsbord. Jag gillar att läsa peppande texter och ta del om knep och tips som gör min vardag enklare. Därför köpte jag de här två böckerna. Sofi och Julia ”känner” jag via deras bloggar och deras artiklar. Erika och Kristina är båda två fasta redaktionsmedlemmar på min favorittidning ToppHälsa. Därför kändes deras böcker som ett klockrent val. Jag gillar ju vad dessa damer gör i sitt övriga yrkesliv. Jag hade till och med förmånen att intervjua Sofi och Julia inför släppet av deras bok till en artikel i Allt om Bröllop, båda två var riktigt trevliga och vettiga tjejer. Än så länge har jag bara bläddrat i böckerna, men jag tänkte mig på en längre recension när jag läst dem båda ordentligt. Jag tror och hoppas att dessa böcker ska vara startskottet till att våga prova något nytt. Jag vill gärna bli fastare i kroppen, slippa min ryggvärk som fortfarande gör sig påmind efter graviditeten med Ebbot och jag vill hitta den där ultimata kosthållningen som både gör mig pigg, glad och fräsch i kroppen – samtidigt som jag kan unna mig ett glas vin eller två på fredagskvällen och en browniefika på helgen, utan något som helst dåligt samvete.

Jag ser fram emot en bra, lycklig och fräsch höst!

 

0 tankar på “Hälsopepp, Bodylicious och brownies”

  1. Samma för mig! Hösten känns som nystart med lite pirr och allt känns möjligt 🙂 Blir alltid sugen att gå någon kurs 🙂 SKa också sätta i gång med träning efter min 3:dje graviditet. SKa bli kul att komma igång igen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.