Att sätta extra mycket guldkant på helgen

SONY DSC

Igår korkade vi upp en flaska Moet, mums så gott med silkeslena bubblor. Tänk vad små ting kan göra en stor skillnad på helhetsupplevelsen av de där två lediga dagarna som är helgen. Jag gillar ju att lägga ned den där extra tanken för att skapa ett skönt liv för mig och min familj, vardag som helg. Det behöver inte vara stora gester som en flaska champagne. Utan småsaker duga. Bjuda barnen på deras favoritmat, tappa upp ett skumbad åt den man älskar eller se en bra film. Här är mina topp 5 för en skimrande helg:

Duka fint till middagen
Servetter, fina underlägg, tända ljus och blomster. Svårare än så behöver det inte vara.

Snittblommor från torget
Färska blommor skänker en härlig atmosfär till ett hem och gör det mer levande

Tänk frukost, lunch och middag
Även om det förstås är mysigt att styra upp en trerättersmiddag ackompanjerad med rätt dryck. Men glöm inte bort de andra målen. Färskt surdegsbröd till frukost och en lunchdessert i form av en fruktsallad ger nog så mycket feelgood

Mixa egentid med familjetid
Vår gårdag var en perfekt helgbalans för mig. Familjemys i parken och lunch på lokal på förmiddagen och ett härligt skumbad på eftermiddagen. Alla fick sitt, både tillsammans och var och en för sig. För mig är det absolut viktigast att helgen blir en tid för nedvarvning och ett sätt att samla ny energi för vardagarna. Vi har aldrig en hel helg fullplanerad, vår familj funkar inte så. No stress är mer vårt upplägg.

Motion
Ett bra pass, en promenad eller en cykeltur,  hur jag rör mig är inte så noga. Men eftersom jag mår bra av träning ser jag helst till att få till ett pass även på helgen.

0 tankar på “Att sätta extra mycket guldkant på helgen”

  1. Bilden ser riktig lyxig o njutfull ut.vilken härlig helg-lista eller tips ,så mysigt och det är det lilla som gör det där extra mysigt ,bara få njuta av helgen med de bästa;)så med det säger jag trevlig helg och tack för din inspirerande blogg.kram

  2. Åh vad jag saknar dina feelgood vibbar nu när du inte bloggar lika ofta! Jättemycket faktiskt! Men jag förstår dig såklart! Men du är ju bara bäst på att tipsa om feelgood, kjolskolor och annat mys! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.