Bästa lördagen, stillebentänk och papperslådetips?

SONY DSC SONY DSC

Även om kalendern står på sommar så känns det att vi står inför en ny årstid, inte sant? Även om jag föredrar ljumna temperaturer framför kyliga så är det ändå en viss tjusning med att kliva in i hösten. Då kan jag tända miljoner ljus utan att skämmas. Hitta nya, härliga lösningar till hemmet – i höst tror jag att jag ska murra till vårt vita, pastelliga hem med lite ljust, blyertsgrå toner. Sätta på mig strumpbyxor och basker. Handla nya höstgarderober till barnen, de växer som ogräs de där två. Och surpla te, baka scones och frossa i chick lits. Det blir en bra höst. Det är jag helt övertygad om.

Ett litet projekt blir att skapa fina stilleben runt om i hemmet att vila ögonen på. Det behöver ju inte bli särskilt dyrt, men sätter nog så guldkant på hemmalivet. Jag har ju äntligen barn som vuxit ifrån ska-fingra-på-allt-eran. Så nu är det fritt fram med små pinaler igen. Först ut ska få bli skåpet i vardagsrummet. Vi har ärvt det av Ts farmor och farfar och det är charmigt slitet. Ovanpå är det fortfarande ganska tomt, så jag vill skapa något fint där. Kanske hänga upp en tavla eller en spegel. Sedan skulle jag vilja ha någon typ av pappersaskar/boxar, men jag har inte hittat några som jag gillar. Har ni något supertips? Och någon liten dekoration – något som vi nästan helt saknar här hemma. Om ni har några idéer om hur jag ska få till det så är jag idel öra.

Förövrigt har vi en sådan där magisk lördag. Hela familjen är samlad, Maja har varit på sommarlov hos farmor den här veckan, vi har hängt i favoritparken och sedan ätit brunch. Nu skrotar vi hemma och pysslar med småsaker. Äter glass, badar, funderar. Ikväll ska jag testa ett nytt recept och korka upp en flaska champagne som jag fick i trettioårspresent. Bara för att. Vad det är mysigt med vardagsliv igentligen.

0 tankar på “Bästa lördagen, stillebentänk och papperslådetips?”

  1. Jag har tänkt att det kommande året skall bli året då jag verkligen välkomnar alla årstider, välkomnar det just den årstiden har att komma med så att säga. Och nej, jag menar inte att man måste gilla att åka till jobbet i beckmörker och att det är lika mörkt när man åker hem, utan jag menar att man kanske kan passa på att njuta av det som den pågående årstiden har till fördel istället för att hela tiden glorifiera sommaren (som jag allt för ofta gör). Får se hur bra det här kommer funka i november och februari, men ett försök är det värt! Om en vecka. För ända fram tills dess kommer jag låtsas som att jag inte märker de kyligare vindarna utan helt och hållet fokusera på det som är somrigt under den sista semesterveckan! 🙂

    1. Men du, vilken perfekt inställning. Den ska jag kopiera rakt av. Jag glorifierar också sommaren, och vill helst inte alls tänka på resten av årets årstider. Men vi lever ju i ett land där det faktiskt blir höst, vinter, vår och sommar år efter år. Det är ju bättre att faktiskt se tjusningen i varje period istället för att ”klanka” ner på allt som inte är sommar. Vi får peppa oss igenom november och februari tillsammans!

    1. Tack! Ja tavla eller kanske en spegel (jag tänker med loppisfyndad, spraymålad i någon fin färg) får det nog bli. Vaserna är ett reafynd från Ilva, mycket snällare för plånboken än Gustavsberg 🙂

      1. Fina tavlor och speglar med lite år på nacken kan du hitta för en rimlig peng på Quartinge Antik i Nykvarn 🙂 Ett paradis i tre våningar för oss loppis fantaster 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.