Malliskärlek, jobbstart och höstlängt?

Japp, japp och nej, inte riktigt än va?

Vi är i alla fall tillbaka söder om söder sedan i tisdags efter nära två veckor på vift. Efter tre veckors ledighet hoppade jag i working mom-outfiten och pep till kontoret i onsdagsmorse. Resten av familjen passade på att fortsätta sommarlovet på hemmaplan. Vi har haft en fullkomligt ljuvlig semester. Sol, bad, god mat, lite träning och massor av kärlek.

Jag och T lämnade som bekant barnen hemma hos mormor och morfar på västkusten innan vi checkade in på Sunprime Palma Beach på Mallorca. Vilken pärla! Jag tänkte att jag skulle berätta mer om hotellet i ett eget, senare inlägg. Men jag kan avslöja att det var som en liten ljuvlig pralin för ett par trötta småbarnsföräldrar, det vill jag lova.

Istället tänkte jag ägna detta inlägg åt en av mina favoritdagar på vår resa. För en gång skull ställde vi klockan och tog oss in till centrala Palma vid åttatiden på morgonr. Där, bakom ett ganska anonymt stenhus hittade vi den mest förtjusande lilla tågstation jag någonsin sett. Det var som att kliva tillbaka 100 år i tiden. Efter en frukost på det lilla stationscafét var det dags att kliva ombord på trätåget som skulle ta oss från sydkusten till västkusten och staden Sollér.

1 SONY DSC

Vi färdades genom Palmas gränder, ut på öppna fällt och genom bergen någon timme innan vi hade depåstopp på tappa-andan-utsiktsplatsen.

SONY DSC SONY DSC

Därefter följde ytterligare en halvtimmes tuffande innan vi nådde fram till staden. Där hoppade vi på spårvagnen som tog oss ner till Puerto de Sollér, en bedårande hamnby som också var vårt utflyktsmål. Byn var så fridfull, vacker och charmig. Vi solade, badade och åt en av semesterns godaste luncher. Det var en sådan där dag som jag kommer spara i minnesbanken och ta fram de där regniga, ruskiga novemberdagarna då ingenting känns särskilt kul. Då vet jag att det finns en ljusglimt i allt det där gråa och att andra dagar på året är att vänta.

2

Om ni någon gång besöker Mallorca får ni inte missa den här pärlan. Även om tåget dit tog sin lilla tid, vi tog bussen hem som gick betydligt fortare, så är det värt det för resan är verkligen en upplevelse i sig. En god bit färdas man genom berget där det är alldeles mörkt, fuktigt och kallt innan man möter ljuset och den sprakande naturen på andra sidan. Det var en resa för alla sinnen! Mallorca överlag överraskade mig totalt. Jag trodde att det skulle var en ganska sliten, trött turistö vi skulle komma till. Vi svenskar har ju åkt charter dit sedan femtiotalet. Men ack så fel jag hade. Vi mötes av en modern storstad i Palma, riktigt bra, prisvärd, spansk mat och jag upplevde att en stor del av öns besökare är spanjorer på semester. Jag skulle åka tillbaka imorgon om jag fick. Nu är det istället en annan spansk charterdestination som hägrar. Om fem veckor lyfter planet till Gran Canaria, Sunwing och Lollo & Bernie. Då blir det familjesemester, vilket ska bli så härligt!

0 tankar på “Malliskärlek, jobbstart och höstlängt?”

  1. Hej!
    Kul att se bilderna från soller. Jättefina bilder! Puero de Soller verkligen en pärla på Mallorca! Jag var också där i somras och tyckte det va helt perfekt med svalkan från tunnlarna på vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.