Dagens snabblunch (från matlådan)

SONY DSC

Igårkväll gjorde jag dubbla portioner, en till magen nu-nu-nu och en till lådan som jag har med mig till jobbet idag. Vi har en lunchmatsal på jobbet. Där kan man dra sitt passerkort så tar de 60 kr betalt för maten. Tyvärr lämnar matsalens kulinariska utbud mycket att önska. Det är mest på skolmatsnivå. Tyvärr är jag alltför lat ofta och tar en sån där inte-så-god-men-bekväm-lunch. Visst har de plocksallad där man själv kan kombinera ihop räkor, ägg, sallad och sånt. Men den har jag nog tröttnat på. Så därför är jag extra glad dagar som denna, när jag har något smarrigt i lådan.

 

Så här svänger du ihop en färgglad och god matlåda som gör både dig, plånboken och magen nöjd:

1. Sätt på ugnen på 200 g.
2. Lägg kycklingfilé på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med lite olja och kryddor. Halvera en tomat och placera den bredvid kycklingen. Salta lite på snittytorna. Stoppa in plåten i ugnen i ca 20 min.
3. Skiva champinjoner, vårlök och vitlök. Stek alltihop i lite olja med haricoverts.
4. Blanda 50/50 kvarg och ajvar relish.
5. Grovhacka mandel.
6. Servera alltihop med ett stort glas vatten.

0 tankar på “Dagens snabblunch (från matlådan)”

  1. Hej Snyggo! Flåt att jag aldrig mejlade. Var att jag också skulle till NY och tänkte först när jag inte visste när du skulle dit om vi skulle dit samtidigt. Hoppas allt är bra med dig och att du njuter av sommaren. Jag har långt lov och har lagt upp min New York guide idag, så får du lite tips inför när du ska dit. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.