Reafyndat en smula

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Nyaste nytt i garderoben är en diskret, leoprintad, midnattsblå klänning. Jag är egentligen inget stort fan av djurprint. Och jag brukar föredra mina klänningar något mer figursydda. Men den här klänningen kändes lite sextiotalsrivierachic och jag kunde helt enkelt inte låta bli den. Hittade den på Lindex-rean och för ynka 150 kronor blev den min. Jag tänker att jag ska svassa runt i Palma med min nya goding på semestern. Så där sval och världsvan ni vet. Inte ett dugg svettig och mosig och lite röd efter en dag på Mallorca mitt i juli när det är stekhet och 30 grader. Haha, en tjej kan väl få drömma, inte sant?

Ni kanske undrar var jag hållit hus? Jag tog mig en liten bloggsemester. Bloggeriet har inte alls varit särskilt givande den här våren. Jag har ärligt talat känt mig bloggstressad och haft total brist på inspiration. Saken blir inte bättre av att jag jämför mig med toppbloggerskor som faktiskt har sin blogg som sin arbetsplats och får betalt för att ägna dag ut och dag in att vara kreativa med det ena snygga inlägget efter det andra. Men nu har jag tänkt till, kommit fram till att jag vid trettio års ålder måste sluta jämföra mig med andra och se till mig själv och mina egna förutsättningar. Det kommer alltid finnas kvinnor som bloggar oftare, snyggare och härligare än vad jag gör. Det kommer också att finnas kvinnor som har smalare midja, mer muskulösa armar och vackrare, större hem. Som hinner med mycket mer än jag. Nu får det vara nog! Jag har ju länge talat om att jag vill lära mig vara good enough. Nu är det banne mig hög tid att inte bara vilja utan faktiskt göra!

Så mu börjar vi lite om.

Hej!
Jag heter Stina och är 30 år. Jag har bloggat under Girle-titeln i nästan åtta år. Nu går bloggen in i en ny fas. Jag kommer med all säkerhet att blogga när jag vill och när jag känner för det. När jag inte gör det låter jag bli. Då har jag förmodligen annat för mig. Som att pussa på Maja och Ebbot. Eller jobba där min kreativitet tar form i hotellpresentationer på resebolagets hemsida. För på kontoret är jag på 40 timmar i veckan. Mellan kontorsbesöken vill jag hinna titta på min pojkvän. Svettas lite på Friskis&Svettis. Lata mig framför tvn. Äta gott. Sova gott. Så därför kära blogg, vill jag att du ska bli min goda vän och inte min stressframkallande måstesak bland tvätthögar och räkningar. Jag vill att vi ska hitta tillbaka till varandra, men jag vill inte känna minsta tvång på att vi ska umgås. Okej?

0 tankar på “Reafyndat en smula”

 1. Helt rätt! Jag har slutat följa många stora bloggar just för att inläggen känns tomma! Jag är lite allergisk mot bloggar vars största syfte är att få så många läsare som möjligt och där man fokuserar på vad läsaren vill läsa istället för vad bloggaren vill skriva. Det märks så tydligt om inläggen blir ett tvång eller om man skriver för att man vill dela med sig av något!

 2. Supersnygg klänning och bra insikter. Man ska inte jämföra sig med andra, det är bara slöseri med energi.Själv har jag lyckats förvandla min blogg till löparblogg helt oavsiktligt ha ha

 3. Fin klänning, har också fingrat på den men tyvärr passar den inte mig. Jag gillar det diskreta mönstret och att den är blå och svart!

  Jag tycker att det låter som att du kommit på en bra lösning med bloggandet, för visst är det väl så att man får blogga när man vill och visst är det också så att man inte måste sluta och stänga ner bara för att man inte sprutar ur sig inlägg. Det är ju det som är det fina med att faktiskt inte ha bloggen som jobb, att man kan göra som man vill utan krav. Ibland går det upp och ibland går det ner och så måste det ju få vara. Och så är det ju det här med jämförandet, att man alltid ska hålla på med det. Helt sjukt egentligen, vi har liksom fyllt 30 och håller på och jämför oss med andra?! Det är lätt hänt att man bara flyter med i den här världen, med sekundsnabba uppdateringar och jämförelser och bekräftelseknarkande. Jag tycker om den världen, älskar att hänga på instagram och läsa bloggar, men jag tycker också om att tagga ner ibland och bara lägga ifrån mig datorn och telefonen och släppa allt det där. Det är en fin balansgång och det har gått jäkligt snabbt, när du och veteranerna började blogga var det ju inte så här som det är idag, så det är inte så konstigt att man ibland tappar fotfästet lite tror jag. Men sanningen att säga har du ju ett alldeles utmärkt och fantastiskt liv med en härlig familj och fint hem, bra jobb och allt det där, så se nu till att uppskatta det du har och strunta i alla andra, för det är minst sagt good enough! Och så delar du med dig här på bloggen när du känner för det och vi kommer att uppskatta när du gör det!
  Peppkramar!

 4. Heja! Jag tycker din blogg är jättebra. Inspirerande! Och personlig men inte privat :). Strunta i storbloggarna!

 5. Tycker att din blogg e toppen & kommer absolut fortsätta kika in för att ta del av dig. Men känn aldrig något tvång, då blir det ändå inget bra bloggande!

  Skön sommar!

 6. Jag älskar din blogg! Den är SÅ mycket bättre än många ”toppbloggerskor” och för all del även många bloggare i allmänhet. Hellre färre inlägg med lite skön substans än att bara prutta ur sig meningslösa inlägg ”bara för att” … Bra insikt av dig och jättesnygg klänning! Kommer att bli perfekt en sen afton i Palma stad.

  Kram från hon ”några dataskärmar bakom dig”

 7. Jag kommer fortsätta följa dig och givetvis ska du fortsätta i den takt du själv vill och mäktar med :-)!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.