Välkommen tillbaka cupcake!

SONY DSC fika
I dag bestämde jag mig för att det var alldeles för länge sedan som jag bakade något smarrigt. Regnet bara öser ner och det är minst sagt deprimerande att fira in första sommardagen på det här blöta viset. Därför livade jag upp eftermiddagen med cupcakesparty. Det blev ett par klassiker, lena vaniljsmaker med en hint av citron. Tyvärr är liten lite ur gängorna, men jag och Maja mumsade gott på de små bakelserna. Det murriga vädret ute framkallade akut te och tända ljus, så det blev också en del av vår fikastund.

Till cirka 10 cupcakes

Du behöver:

100 g smält smör
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
2 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Till frosting
1 msk saft av citron
60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225 grader eller gör som jag och koppla i muffinsgräddaren.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
4. Rör ner smör och yorhurt.
5. Fyll muffinsformar till 1/2. Jag rekommenderar muffinsplåt om du inte använder järnet.
6. Grädda ca 8-12 min tills muffinsen är torra, kontrollera med sticka.
7. Rör ihop alla ingredienserna till frostingen.
8. Spritsa på de avsvalnade muffinsen.
9. Bon apetit!
Receptet kommer ursprungligen från Pink Pastry.

0 tankar på “Välkommen tillbaka cupcake!”

  1. Ho ho, var har du tagit vägen 🙂 Vi saknar ju dina feelgood inlägg även om jag har full förståelse om livet kommer emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.