Min stora räknetjej

SONY DSCSONY DSC

Min Maja håller på att knäcka koden. Det där som gör att man plötsligt förstår hur allt hänger ihop och hur självklart allt blir när det inte alls är lika svårt längre. Jag talar om läsningen. Jag talar om att sakta stava sig igenom bokstäver som efter en stund rullar ur munnen som ett fullständigt, meningsfullt, betydelsefullt ord. Jag talar om plusen och minusen. Att räkna tyst på fingrarna innan hon lyser upp och rabblar ur sig svaret på frågorna om vad blir det minus det och det plus det. Det är helt magiskt att uppleva. Den stolthet hon visar övar att hon förstår lite mer än igår och att hon kommer förstå än lite mer imorgon. Det väller över i mammahjärtat.

Den här veckan ska vi till skolan och äta frukost. Maja, jag och hennes pappa. Sedan ska hon vara där ända tills efter lunch. Tänka sig, min lilla bebis som vägrade komma ut ur magen där i september 2007 kan nu inte bärga sig tills hon får komma vidare. Ut i världen. Få upptäcka, leva, lära. Jag hänger inte riktigt med, men jag försöker njuta. Och nu är första tanden lös också.

Publicerat i Maja:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.