Söndagsfrukost, det bästa med helgen?

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Kanske inte, men oh så ljuvligt att få sovmorgon (igen!) och sedan fixa ihop en mumsig start på den här söndagen medan pappan i huset tar igen någon timmes sömn. Jag och barnen brukar verkligen njuta av helgfrukostarna, om än jag lite längre än dem. För de små liven gäller det mest att slänga i sig det som serveras illa kvickt så att man kan få leka, spela ipad eller titta på barntv så snabbt som möjligt. Men jag brukar försöka att sitta kvar en stund till. Kanske ta en kaffe till. Bläddra lite i en tidning. Självklart blir det avbrott för att medla, byta stikystinky eller trösta. Men det vet ju ni som har barn redan. Det behöver jag inte skriva så mycket om här.

Våra helgfrukostar brukar variera. Idag blev det äggröra med lite kallskurna italienska delikatesser som blev över från fredagens plocktallrik. Kaffe, juice och en ostsmörgås till det. Andra mornar blir det smoothies med randiga sugrör. Jag gillar en mangolassiinspirerad variant med mango, banan, yoghurt, lite mandelmjölk, kardemumma, kanel och ingefära. Slurp. När jag lyxar till det ordentligt blir det amerikanska pannkakor eller scones. Men det var länge sedan nu. Kanske nästa helg? Eller så satsar jag på hembakt surdeg, det vore något!

Vad äter ni till helgfrukost?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.