Boktips?

20130506-075547.jpg

Jag är ruskigt sugen på en riktigt bra bok att verkligen försvinna i. Sedan jag löst ut både Mr Grey-trilogin och Det bästa av allt har jag ett boktomrum som jag behöver fylla pronto. Har ni några bra tips? Jag älskar chic-lits, men är ändå öppen på seriösare förslag. Jag såg att Katerina Janouch har kommit med en ny del i serien om barnmorskan Cecilia Lind. De tycker jag är bra, så jag får nog ta och klicka hem Modershjärtat. Men jag är som sagt ute efter fler böcker att stoppa i bokpaketet. Har ni läst någon ”jag-kan-inte-sluta-läsa-måste-bara-se-hur-den-slutat”-bok?

0 tankar på “Boktips?”

 1. Älskar också chicklit och läste senast första boken om Grey på vintersemestern,, läser jag inte såna böcker läsre jag gärna hemska böcker som ”bakom stänga dörrar”, ”gömda” osv. (har du läst dem?) men nu prövade läsa en bok som jag aldrig hade valt baserat på innehåll men pga rekommendationer läste jag (och även min man) hungerspelen – fantastiskt bra bok!! Vi älskade boken. Filmen var tyvärr inte lika bra, eftersom den antagligen skulle passa en yngre publik (det är en ungdomsbok nämligen) men alla vuxna som läst den fastnar direkt. rekommenderas!

 2. Du har en hylla full med vackra Selma Lagerlöf-böcker och undrar vad du ska läsa! 🙂 Om du inte läst den redan så kan jag varmt rekommendera Kejsaren av Portugallien. Det är ju ingen chicklit precis men lättläst och framför allt – helt fantastisk!

 3. Alla deckare av Ann Roosman men särskilt Porto Francos Väktare och Mercurium.

  Sedan gillar jag Att föda ett barn (lite ångestframkallande om hur det var att bli gravid på 30-talet och behöva gifta sig….Har kommit en fortsätning som jag läser nu som heter Att sörja för de sina. Kristina Sandberg har skrivit dem 🙂

  1. Att föda ett barn låter som en bok för mig. Är deckarna inte läskiga? Jag är så ohyggligt mörkrädd så jag vågar mig inte på något gastkramande.

   1. De ärinte jätteläskiga (jag är också mörkrädd :-))) men ofta parallella historiska händelser som vävs samman med dagens händelser. Mercuriums historiska händelse har dessutom hänt i verkligheten 🙂 Rekommenderas varmt!

    SKa du läsa Mina drömmars stad sviten så börja med Vävarnas barn, Krigens barn och Vita bergens barn som skrevs efter Mina drömmars stad men som utspelas innan och binder ihop de bäggesviterna 🙂

 4. Det här är inte alls chiclit eller nåt gulligt bröllops/tjejgäng/lyckliga familjen-tips, men jag älskar Per-Anders Fogelströms böcker som ingår i serien Mina drömmars stad. Kommer vara perfekt för dig som hänger på Söder ibland, en riktigt fin historisk romanserie med människoöden som verkligen griper tag! Och man lär sig massor om Sverige och Sthlm från 1840 och framåt. Mitt sommartips till dig!

  1. Ååååh, jag läste första boken för många, många år sedan och älskade den. Kanske dags att läsa om och satsa på hela serien?

   1. Det är tre böcker men det finns även en tjock samlingsvolym (hungerspelen: hungerspelen, härmskrika, revolution). Lite läskig är den dock om du inte alls gillar sånt, men det är ändå en ungdomsbok 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.