Vår i vardagsrummet

Jag har ju hintat om att vi har ett ”nytt” vardagsrum vid några tillfällen här i bloggen. Idag gjorde jag äntligen slag i saken och förevigade rummet där vi spenderar så mycket tid. Vi fick en ny soffa i julklapp av svärmor och då kände jag att jag ville ge hela rummet ett lyft. Så här såg det ut innan. Nu ser det ut så här:

SONY DSC

Skåpet är arvegods från Ts farmor och farfar. Det rymmer deras gamla finporslin som vi fått. Sittplatsen är fotpallen Ektorp i Blekinge Vit, de rymmer lite filtar och en fläkt för riktigt varma sommardagar (hoppas det blir många sådana i sommar).

SONY DSC

Som ni ser är det stora,härliga fönster som släpper in mängder av ljus. Det gör att lägenheten blir väldigt varm, men det är roligt att få in så mycket dagsljus så det kan jag leva med.

SONY DSC

Soffan är en Karlstad, vi slåss om schäslongen 🙂 Soffbordet kommer från Chilli. Kuddarna är från H&M Home och Ikea, filten är också därifrån. Liksom mattan, vitrinskåpet, bokhyllorna och de rosa lådorna. Vi äääälskar Ikea 🙂

SONY DSC SONY DSC

Den gula pallen, vi har två, är köpta på Ö&B (köptips, kostar 99 kr och är perfekta att ha på balkongen, som litet avlastningsbord eller som extra sittplats.

SONY DSC

Taklampa från Ellos

 

SONY DSC SONY DSC

Den fina Amsterdamillustrationen är från Etsy.com. Glasburken/vasen är från Ikea.

SONY DSC

Kopp från Lagerhaus. I vitrinskåpet har jag mina finaste kaffekoppar, Selma Lagerlöfböcker inbundna i skinn och min gammelmosters gamla nalle.

SONY DSC Ljulyktorna är från Indiska och den fina buketten fick jag av min morbror och moster igår.

0 tankar på “Vår i vardagsrummet”

  1. Jättefint! Jag älskar våra stora fönster även om det blir varmare så får man en sådan ljusboost den mörka delen av året så det är värt det 🙂

    Vi har också Karlstad och jag är nöjd medan maken vill byta (den är dock bara 6 år gammal så det är inte direkt prio ett i min värld..)

    1. Jättenöjda! Jag var lite rädd att det skulle vara skrangligt och av dålig kvalitet eftersom priset var så lågt. Men det är stabilt men ändå nätt. Ebbot kör sina bussar på bordsskivan, men än så länge är den fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.