Söndag på söder

Jag är sedan någon timme hemkommen från en mysig förmiddag på ett soligt Södermalm. Maja är på egna äventyr med farmor så vi andra åkte in till stan för att spana in en lekplats som jag fått nys om. Och tur var väl det, för det var den sötaste lilla lekplatsen jag sett. Parkleken heter Byggaretäpparen. Här har Stockholm stad byggt upp ett artonhundratalssöder i miniatyr. Det fanns häst, utedass, plåtslagare och små boningshus. Allt i barnstorlek, med massor av små kryp in och skojiga saker att leka med. ”Sitt” kommenderade Ebbot sina föräldrar och anvisade oss till en solig bänk medan han lagade mat i det lilla köket. Vi fick inte smaka. ”Varmt, varmt” sade han bara och rusade iväg. Lillplutt, han tyckte nog att det var väldans lyxigt att få ha två föräldrar ifred, men vi måste verkligen ta med Maja nästa gång, hon skulle älska det. Efter en stund fann mina fotbollskillar bollen under vagnen, då byttes kökssysslor ut mot dribblingar. Ebbot älskar att spela boll, han är flink i fötterna och det är så roligt att höra hans bubblande skratt när pappa ägnar sig åt bollcoaching. SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

När vi blev hungriga traskade vi kvarteret bort och intog stans bästa brunchtallrik. Jag tror att caféet heter Café Uno. Det ligger i alla fall på Ringvägen, vänster om Skanstull sett från stan och har vaniljgula markiser. Vi hittade stället av en slump när jag hade akut blodsockerfall och hungersnöd (?) efter att vi varit på överburenhetskontroll med Maja i slutet av september 2007. Sedan dess har vi varit där många, många gånger och det är så skönt med ett ställe som upprätthåller bra kvalitet och priser genom åren. Man blir aldrig besviken där!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Nu har killarna dragit till farfar och jag har några timmar för mig själv. Pysslar lite här hemma och bara söndagssoftar. Skönt!

0 tankar på “Söndag på söder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.