Thailand in my heart

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Under min fjärde resa till Thailand kunde jag konstatera att jag verkligen är övertjust i det landet. Klimatet, folket, den färska frukten, den starka maten, de vackra vyerna, shoppingmöjligheterna, de många hotellen jag fick se och gästvänligheten. Under min jobbvecka där påmindes jag om landets skönhet. Min första resa var för fjorton år sedan. Då var Kata Beach en liten turistort med ett tiotal hotell, några restauranger, ett par skräddare och någon bar. Nu är det ett myller av hotell, butiker och folk. Karon Beach, som då tog tio minuter att åka till med tuktuk ligger nu runt hörnet. Jag minns att vi åkte till Patongs enda gata för att äta en Big Mac, McDonalds var det enda västerländska där. Numera finns Starbucks, Dunkin donout, KFC och massor av andra amerikaner representerade. Jag säger inte att det var bättre förr. Vår chaufför Sompong, som kör runt de flesta som kommer ner från vårt företag, hotellchefer och andra berättar att Thailands ekonomi är bra, arbetslösheten är lägre än i Sverige och det är ett välmående folk jag möter. Visst finns det fattigdom  kriminalitet och orättvisa förhållande på sina håll- men det finns ju i alla länder. Turistnäringen hjälper till på många håll, men stjälper på andra. Det finns fortfarande många resenärer som köper sex, som inte respekterar landets lagar och sociala regler och självklart är det en del besökare som beter sig illa. En del verkar checka in vettet och det goda beteendet tillsammans med bagaget hemma på flygplatsen och tro att man kan bete sig hur som helst bara för att man är ledig.

Oj, vilket tankeinlägg detta blev, jag ville egentligen bara berätta om min resa. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att besäka det asiatiska landet igen. Jag saknar det redan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.