Snömoddig söndag spelas bort

Vad gör man en moddig söndagsmorgon i februari när mamman är på gott humör efter sovmorgon och mysfrukost och när barnen törstar efter uppmärksamhet? Man spelar sällskapsspel! Jag vet inte hur många spel jag och Maja har avverkat den här helgen. Imorse lät det: ”Jag osså med!” från lillebror så vi slog oss ned vid köksbordet för ett parti Dunderfia, Bamses egna variant av fyra med knuff där du förflyttar dig efter färgen på tärningen, inte prickarna. Perfekt för de små! Maja vann på mållinjen mot mig och Ebbot – som mest vill slå tärningen hela tiden. Det gick faktiskt riktigt bra utan varken tjiv eller bråk, tänk att det bara räcker att faktiskt bara v-a-r-a med barnen då och då för att slippa tjat och osämja. Det måste jag komma ihåg oftare. Lägga ifrån mig det jag har för händerna och fokusera 100% på barnen. Bort med ipads, tidningar, tv och tvätthögar. Fram med spel, pärlplattor och kritor. Jag är ingen lekmamma, har varken intresset eller fantasin. Men däremot tycker jag det är supermysigt att spela, rita och pyssla med barnen. Så det ska bli mer av den varan, kanske något att skriva upp som månadsmål nästa gång? Är ni duktiga på att aktivera er med barnen? Vad gör ni en vanlig hemmahelgdag? Jag är tacksam för tips och inspiration om ni vill dela med er!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.