Kaffe, apelsin, finncrisp och äggröra

SONY DSC

Eftersom vi håller oss på hemmaplan idag passade jag på att göra vintervarianten av min mammaledighetsklassiker till frukost. Som jag saknar den! I vanliga fall äter jag frukost på jobbet. Där kan det bli havre- och quinoagröt med några valnötter, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och en näve färska blåbär. Eller en uppvärmd omelett med några cocktailtomater. Ibland blir det grekisk yoghurt med nötter och bär. Alltid med latte till (jag upptäckte till min stora lycka att i har nespresso även på kontoret). Visst är det trevligt och ofta är vi ett helt gäng som äter frukost tillsammans i soffgruppen, lite skillnad från förra jobbet då man åt framför datorn mitt i jobbet. Inget smakar dock som alldeles nygjord äggröra. Mums! Imorse fick den sällskap av en skiva finncrisp med herrgårdsost, en halv klyftad apelsin och en latte toppad med kanel och kardemumma.

Lillan är förörvigt mycket piggare. Hon ligger just nu i soffan och fnissar åt sin nya prinsessfilm (lite kul måste man ju få ha när man är hemma). Hon får gå till dagis imorgon, hon längtar efter vännerna säger hon. Men idag åker de skridskor och låta Maja kånka skridskoväskan med tre bussbyten enkel väg, sen lunch och mycket fysisk aktivitet, tycker jag inte  att en nyfrisk kropp ska behöva utsättas för. Så vi kör enligt regeln en feberfri dag så att hon får ta igen sig.

0 tankar på “Kaffe, apelsin, finncrisp och äggröra”

  1. Ja visst är dom jättefina? Såå våriga och härliga färger!
    Tack! Hoppas det med.. Ska bli så skönt att få kika lite på bebis och förhoppningsvis få höra att allt är bra.. Och vad gott med apelsin! Nu blev jag sugen och får nog också ta mig en, hihi. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.