2012 – en årsresumé

Så här på årets sista dag passar jag på att summera ett tämligen intressant och i några avseenden omvälvande 2012.

Året började med att jag superblond och långhårig drog på kryssning med mannen i mitt liv.

Väl hemma igen fortsatte vardagen som mammaledig. Som alltid i januari längtar jag efter nystart och fräsch mat. Jag gjorde upp planer och satte mål för det kommande året (mer om det i ett annat inlägg).

Jag och Ebs hängde mycket med våra vänner Petra & Liam, det var så lätt när vi var lediga att sticka över på en lunch och lite lek. Numera när vi båda att working moms är det svårare att få till dejterna. Som tur är går pojkarna på samma avdelning, så deras vänskap fortsätter att utvecklas.

Därefter kom februari. Köket fick sig en uppdatering i form av en ny, gul lampa. Köksgruppen fick tyvärr åka tillbaka eftersom stolarna blev helt skeva.

Det viktigaste under månaden var ju förstås Ebbots födelsedag den 11 februari. Ettåringen firades med kalas och dessert table.

I mars blev lillen magsjuk, usch vad det är hemskt när de små blir dåliga. Bara Maja klarade sig undan.

Det började äntligen bli en aning vår i luften och Maja fick ny, fin vårjacka.

Allteftersom det blev varmare kunde vi tillbringa eftermiddagarna i parken. Jag saknar verkligen all frisk luft jag fick som mammaledig.

Jag började fila på min vårlook, där Malin på Saltkråkan var främsta stilförebild.

Vi passade även på att bli hembjudna till mamma och pappa för lite häng och god mat.

I April åkte jag och T på weekend till syster i Amsterdam där hon studerade en termin. Åh vilka ljuvliga påskdagar vi fick. Sol på näsan, födelsedag, underbart sällskap men framför allt tid för mig och T att verkligen se varandra. Vi kom hem nykära som aldrig förr.

 

Jag tog med barnen på små utflykter, som museum och lekland. Det var så mysigt att kunna hitta på saker som båda barnen gillade, trots ålderskillnaden.

I maj var det sommarvärme så parkhäng och Skansenbesök stod på schemat.

I våras kom jag äntligen igång med regelbunden träning för försttta gången på tio år. Jag kände mig starkare och slankare. Min ryggvärk från graviditeten försvann nästan helt.

Juni spenderades med vänner som var mammalediga. Vi lekte, busade och hängde ute. Jag tog tillvara på säsongsfavoriten jordgubbar och bakade mumsiga cupcakes.

Håret fick sig ett rejält lyft när det blev flera decimeter kortare.

I juli åkte vi på min fasters bröllop nere i Skåne. Vi passade på att ta en sväng förbi vackra Ystad för att njuta av dess pittoreska arkitektur.

Vi packade väskorna och åkte till västkusten på semester.

I augusti fortsatte semestern på hemmaplan någon vecka…

…innan det bar av till ett hett Gran Canaria och Sunwing. Det var det tredje och snyggaste Sunwinget vi varit på. Sedan vi åkte till konceptet för första gången när jag var nygravid med Ebbot har vi inte velat åka någon annanstans med barnen eftersom vi trivs så himla bra där. Med tanke på min nya tjänst lär det bli fler Lollo & Bernie-semestrar 🙂

Håret åkte av ytterligare en bit, till en kort mjuk page.

När hösten kom i september var det dags för mig att återvända till jobbet.

Då blev helgerna med familjen ännu heligare än förr.

Jag klurade på höstlooken och bestämde mig för att Jackie Kennedy fick vara en av mina stilikoner.

I oktober firade vi världens finaste femåring med dunder och brak. Maja fick två kalas, ett för släkten och ett kattkalas för kompisarna.

Den 19 oktober, efter tre intervjuer och ett personlighetstest, fick jag samtalet jag inte vågade hoppas på: Jag blev erbjuden en anställning på Ving! Jag var så glad så att jag kunde spricka. Vi firade nog i en vecka efter det. Jag passade på att klippa håret ännu kortare.

I november pågick projektet måla om köksstolar.

Den mesta energin gick åt att lämna av jobbet för att blicka framåt och börja på ny kula. Den 22 november gjorde jag min sista dag på Allt om Bröllop och från den 26 november var jag skribent och produktansvarig på Ving (Thomas Cook NE).


När november blev december hann jag inte riktigt med bloggen, eller livet för den delen. Baktokiga jag fick bara ihop till en bullsats under hela julbaket men när julledigheten kom varvade vi ner totalt.


Nu står ett nytt år med nya spännande äventyr för dörren. Jag tackar 2012 för dess underbara tid med barnen som mammaledig, vår härliga sommarsemester och att vi står som en enad familj trots en del stress som ett jobbyte medför. Jag är så lycklig över att jag går in i ett nytt år utan en tillstymmelse till oro inför framtiden, något som jag inte gjorde för ett år sedan. Tack 2012 för alla fina minnen och en del jobbiga läxor. Välkommen 2013, jag ser fram emot att se vad du har i din ficka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.