3 vinterfavoriter i makeupväskan – julklappstips!

Jag har ganska ljus hy och nu på vintern blir den nästan genomskinlig. Därför trivs jag inte i allt för starka färger på makeupen, utan jag kör gärna pastelligt även där. En av fördelarna med att ha befunnit sig i tidningsbranschen i fem år är att jag ständigt fått information och ibland möjlighet att testa nya produkter som kommer ut på marknaden. ”Tyvärr” faller jag ofta för dyrgripar från makupemärken som Dior, YSL och Lancôme… Så det blir sällan omköp. Som tur är räcker de länge! Just nu är jag ute efter en lätt look som går snabbt och enkelt på morgonen. Då tillhör dessa produkter till den dagliga rutinen:

Hydra Zen beauty balm från Lancôme

Den här bb-creamen är en riktigt favorit! Lagom med färg och jämnar ut utan att täcka. Det här är verkligen min vardagskräm när min hud är bra. Just nu är det den där tråkveckan, då går mitt ansikte bananas och jag har i skrivandet stund fyra (!) ilskna finnar som inte täcks av cremen, därför kör jag foundation just idag. Bb-creamen är lätt att applicera och doftar ljuvligt.

Diorblush chérie bow edition i färgen rose bonheur (nr 729) från Dior

Ett alldeles ljuvligt, rosa rouge. Jag har uteslutande rosa rouge som drar åt det kalla hållet, de passar perfekt till min hudton. Det här är lättarbetat och ger inte för mycket färg på en gång. Att asken dessutom förvaras i en liten sammetspåse gör det hela bara ännu mer lyxigt. Spegeln är perfekt att ha när det ska appliceras lite kindfärg on the go.

Rouge pur couture vernis à lèvres glissy stain i färgen Corail Fauve (nt 12) från Yves Saint Laurent

Ett läppglans helt utan glitter – mycket, mycket viktigt för mig. Ger lagom mycket färg i en naturlig nyans utan att vara tråkigt. Doftar fullkomligt ljuvligt! Känns också välgörande.

 

Till vardagslooken tillhör även consealer, mascara och flytande eyeliner, men några perfekta sådana har jag ännu inte hittat. Någon som har något tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.