Kjolskola: Office chic

Office chic

 

Kjol från Coast, blus från Kappahl, pumps från Office, örhängen från Orton och armband från Stolen Girlfriends Club

Jag har fått frågan om att skriva en guide för er som vill men inte riktigt känner er bekväma eller vågar bära med kjolar och klänningar till vardags. I dag börjar del ett av min kjolskola, framöver kommer jag publicera olika ”lektioner” i olika kjoltyper och tipsa om hur du bär den och vid vilket tillfälle.

Först lite personlig kjolhistoria

Jag har aldrig någonsin varit ett fan av byxor, då framförallt inte jeans (ändå har jag fyra par som trängs i lådan och luftas ytterst sällan). Ända sedan jag var liten förknippade jag det hårda tyget med något obekvämt. Under hela lågstadiet traskade jag omkring i mjukisbyxor, under mellanstadiet blev det kjolar och en hel del färgglada, insydda jeans. Det var ju hetast just då och som 12-åring var jag väldigt noga med att passa in. Under min högstadietid var det stora adidasbyxor-filaskor-eran och a-l-l-a i min skola gled omkring i träningsbyxor. Inte så snyggt så här i efterhand. Under gymnasiet vill jag minnas att jag bar en hel del byxor. Även då var det ju viktigare att man såg rätt ut än att man faktiskt trivdes i sina kläder. Men under de senaste 5-10 åren har det blivit mer och mer kjol och mindre byxor. Jag tycker inte om när det sitter tight och jag får ont i magen att sitta framför datorn hela dagen i trånga jeans. Jag tycker också att det ser mycket mer uppklätt ut i en kjol eller en klänning och jag gillar ju att vara fin. Därför är jag en vipp-lover!

 

Lektion 1: På jobbet

I min personliga garderob skiljer jag inte särskilt mycket på jobb, fest eller ledighetsgarderoben. Jag gillar att vara fin jämt. Om du ska investera i en endaste jobbvänlig kjol tycker jag att du ska komma hem med en pennkjol i som går ungefär till knät. Inget är mer klassiskt kontorschict. Den kjolen kan du variera i oändlighet. Jag matchar gärna min snäva kjol med någon blus och en nätt kofta. Om kjolen är tight kan blusen gärna ha lite volym. Men stoppa då in överdelen i linningen på kjolen för att framhäva figuren. Om du låter den hänga löst över kanten riksterar du att se väldigt stor och oformlig ut eftersom kjolen flyter på ända ner till knät. Välj ett par nätta skor, som pumps eller ballerinas till. Så här på hösten går jag till jobbet i varmare skor och byter till ett par pumps innan jag börjar jobba. På så vis behöver jag inte frysa om fötterna under resvägen. Pennkjolen går att göras väldigt formell med en vit skjorta och en kavaj, svarta strumpbyxor och tights. Du kan också ”klä ner” den med hjälp av en stickad tröja över blusen, sätt då ett tunt skärp i midjan, över tröjan för att förstärka din siluett. Matcha med heltäckande, färgade strumpor och ballerinas.

0 tankar på “Kjolskola: Office chic”

  1. Tack för lektion ett! Flera bra tips. Tror minsann att jag har en svart pennkjol i garderoben. Ska leta fram den. Vad bra med tips på skor och annat att ha till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.