Simple dinner

Måndageftermiddagar är inte direkt favorittiden på veckan för någon utav oss. Barnen är fullkomlig utsjasade efter att ha lekt och stojat hela dagen på dagis och jag är fortfarande i ”är det så här det är att jobba”-chock. I dag var jag till på köpet vrååååålhungrig. Måste få ordning på maten.

Under mammaledigheten såg min vardagsmeny ut så här:
8.00 Frukost, ofta latte, äggröra, finncrisp med skinka och bredbar brie, några tomater och vatten.
12.00 Lunch. Då åt jag sallad, rester, sushi eller någon trevlig lunch med Petra. Efteråt en latte och gärna en liten chokladbit till dessert.
15.30 Mellis, kanske lite yoghurt, en smoothie eller en smörgås med te.
17.45 Middag. Vällagad, god mat med mycket grönt.
20.30 Kvällsfika med macka/yohurt/kesella med nötter etc

Nu när jag jobbar ser menyn ut så här:
7.30 Latte i take away-mugg
8.30 Slänger i mig en liten skål grekisk yoghurt med några bär, lite nötter och kokos.
12.00 Lunch, ofta rester men ibland utelunch
18.00 Middag Fortfarande bra
20.30 Någon typ av mellis

Jag har ett eftermiddagsglapp som gör mig alldeles vimmelkantig. Eftersom jag slutar 15.30 känns det fånigt om jag skulle uppta arbetstid vid 15 (även om jag skulle äta framför datorn) för mellisstund. Och efter jobbslut vill jag hem så fort som möjligt till  mina älsklingar. Jag tycker inte om att äta på tunnelbanan, känns så sunkigt. När vi väl är hemma strax innan 17 är jag förbi av hunger och dööör en skvätt. Måste få till ett mellis på eftermiddagen.

Idag hade jag i alla fall tur, dagens middag var redan halvfärdig. Hade vid ett tidigare tillfälle stekt köttfärsbiffar i ugn så att de räckte till två olika middagar, de låg i frysen. Där hade jag också en påse med delade majskolvar som jag slängde in med lite smör och kryddor på i ugnen. Till det blev det en smarrig sallad med mango (köper färdigtärnad, fryst på ica), paprika (rå och rostad på burk), sugersnaps, vårlök, chili, lime, ingefära, koriander, salt, peppar och hackad persilja. Hur gott som helst! Och undan gick det. Under halvtimmen som majsen låg i ugnen fixade jag allt det andra. Så skönt att det går fort när man är trött.

 

0 tankar på “Simple dinner”

  1. Fräsch sallad! Jag blev inspirerad förra veckan och köpte elle -mat och vin, så ikväll blir det lättlagad renskav 🙂

  2. Känner igen mellishetsen… Ett tips är att göra pizzabullar, det är som en kanelbulle fast med tomatsås och den fyllningen man vill ha (jag tycker att det är gott med skinka, svamp, ost och någon krydda). Man rullar ihop och skär som kanelbullar och så gräddar man i bullformar- jätteenkelt att ha i frysen och ta med sig i väskan! Gott att äta både kalla och varma och vill du inte äta på tunnelbanan hinner du äta den på vägen från tunnelbanan till dagis! Man kan ju göra degen med bra mjöl så att det blir ganska nyttigt. Jag hittade recept på nätet och justerade efter mina egna önskemål.
    Jag brukar göra smoothie och hälla upp i en sån proteindrink-flaska och ta med som mellis. Vi har en bra kyl på jobbet, så det är inga problem att hålla fräscht. Den kan du dricka framför datorn eller på tunnelbanan (kanske inte lika sunkigt att dricka som att äta?). Det är inga problem att göra kvällen innan, det håller sig fräscht och gott i kylen över natten. För mig är det nämligen jätteviktigt att det är enkelt och går snabbt, det är inte ett alternativ att fixa en massa mellis i morgonstressen.

    Med hopp om mindre döööhungriga dalar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.