American pancakes

 

God morgon söndag!

Min tur att gå upp med kidsen idag och efter att ha röjt upp i köket efter gårdagens lyckade mammamiddag bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen. Medan solen gick upp stekte jag amerikanska pannkakor. När solens strålar lyste åt vi nygräddade, frasiga ljuvligheter med färska hallon och lönnsirap. Mums! En kopp kaffe och ett glas apelsinjuice till så var jag med ens på gott humör.

Receptet på pannkakorna hittade jag här, ett alldeles lagom recept för mig och mina pankakeholics till barn. Ska ni vara fler vuxna rekommenderar jag er att dubbla receptet eller servera fler burnchdetaljer såsom äggröra och knaperstekt bacon till.

Du behöver
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smältsmör+ smör till stekning

Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet.
3. Rör i ägg och smält smör, vispa till du har en jämn smet.
4. Stek på medelhög värme. Gör inte för stora kakor, de är godare i mindre varianter. När smeten börjar ”bubbla” och bli fast är det dags att vända på pancaken. Stek någon minut på andra sidan.
5. Servera  genast med sirap, färska bär, nutella eller något annat smarrrigt.

Min fina lilla hjälpreda. ”Kaka, kaka, kaka, kaka!” Han är ganska ivrig när han är hungrig.

 

0 tankar på “American pancakes”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.