Drömsoffan

Vår soffa, en Tomelilla som vi fyndade på blocket för nästan inga pengar alls när vi var alldeles nyinflytade i vår första egna lägenhet efter ett par andrahandskontrakt för sju år sedan. Soffans liv hänger nu på en väldigt skör tråd. Låt säga såhär, jag håller tummarna för att den håller en sittning till när jag ska slå mig ner där på kvällarna. Jag har sporadiskt sökt en ny modell i ett par år, men det är svåååårt att hitta en soffa som är fin och prisvärd, som går att tvätta och som passar vår stil i övrigt. Men nu tror jag bestämt att jag har hittat den! En Karlstad med schäslong i vitt. Kärlek. För knappt 5 000 kr! Hur bra är inte det. Jag hoppas verkligen det kan bli ett soffköp i höst! Så här tänker jag styla den:

 

Print med Amsterdam-motiv, från de här Etsy.com-shoppen.
Avställningsbordet Lack står redan i vårt vardagsrum.
Vaser kan man väl inte få för många av? Gulrandig från Lagerhaus, rutig och randig i vitt och turkost från Ilva.
Karlstad med schäslong, Ikea it is.
PS Lampan har jag spanat länge på, nu kanske den äntligen har en naturlig plats i vårt hem?
Massor av mysiga kuddar är ju ett måste! Sammetskudde från H&M Home.
Runt bord från Chilli, riktigt fint! Jag tror inte kantig soffa+fyrkantig matt+fyrkanigt bord är någon höjdare,rent visuellt.
Mattan frå Ikea har vi redan på golvet.
Otroligt fin kudde från den här Etsy.com-shopen.
Snygg ljusstake från Rusta.

0 tankar på “Drömsoffan”

  1. Vi älskar vår Karlstad! Skulle också vilja ha den i vit men det känns vågat med småbarnen då jag inte orkar dra av tyget och tvätta varje vecka så nu får jag nöja mig med ljusgrått så länge 🙂

    1. Jag tänkte köpa vit, de går ju att tvätta! Sedan köper vi nog till ett extra överdrag så att man kan byta och inte sliter lika mycket på det enda överdraget.

  2. Vi har soffan och tycker om den, men det är bara kuddarna som går att tvätta. Tyget kring armstöden sitter visserligen fast med kardborre och kan tas bort, men då måste du skruva bort stöden. Vårt ena armstöd har tyvärr gulnat och jag har löst det tills vidare med en filt som hänger över, men jag tänkte försöka sy något vitt överdrag för armstödet. Haha, ja tänkt göra det senaste året

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.