Min kropp är mitt tempel

Tänk att jag skulle behöva bli över 29 år innan jag fattade. Förstod att träning inte var något nödvändigt ont som jag till varje pris skulle maska mig ur, utan något som min kropp behöver och som den mår bra av. Så här på mitt trettionde år har jag bestämt mig för att prioritera mig själv och min kropp. Jag och den ska hänga varje sekund resten av mitt liv och jag vill att vi båda ska orka hela vägen. Jag vägrar bli den sönderarbetade superstressade workinggirl som det är så omåttligt populärt att vara i min bransch. Jag vill ha kontroll över mitt eget liv. Därför ser jag till att hålla min träning regelbunden. Jag går inte bara på svettiga pass utan tar även klasser som kräver min koncentration och övar mig på att vara här och nu. Jag ger min kropp den mat den behöver men också maten den längtar efter. Jag vill se till att ha verktygen för att bli ännu starkare mentalt. Ett steg i den processen är att köpa David Allens bok Få det gjort – svart bälte i vardagseffektivitet, som jag verkligen längtar efter att sätta tänderna i.

Hur gör ni för att behålla lugnet?

20120912-202324.jpg

0 tankar på “Min kropp är mitt tempel”

 1. Mitt tips för att undvika stress är att tänka tanken: hur viktigt är det på en hel livstid? Dvs sätta saker i relation till andra saker. Oftast spelar det faktiskt inte så stor roll utan den mesta stressen sitter i huvudet 😉

 2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Härlig inställning!

  Tror verkligen att vi ska satsa mer på oss själva.

  Boken dock, var jag inte så imponerad av. Tycker den var lite för amerikansk för min smak. Har läst andra jag gillar bättre.

  Ha en härlig dag!

 3. Ha ha jag har köpt samma bok! Känns verkligen trist att inse att man så lätt går i fällan med att vilja vara bra på allt samtidigt, så som alla andra ambitiösa tjejer. Men bättre upptäckt någon gång än aldrig, så får man öva sig på att prioritera. Jag har ju även läst boken Good enough (som jag tipsat om tidigare), mkt tänkvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.