Räddaren i nöden-kaka

Häromdagen upptäckte jag tre ledsna, bruna bananer i fruktskålen. Den minste lille herren i familjen är bananätaren här hemma, vi andra är inte alls särskillt förtjusta. Nu får han den gula frukten dagligen på dagis och är inte alls särskilt banansugen när han kommer hem så jag förstod att jag måste trolla bort frukten som höll på att bli dålig. Lösningen stavas banankaka! Jag hittade Leilas recept som innehöll både kanel och ingefära som jag blev nyfiken på. Nu är banan inte alls min favoritsmak men den här kakan blev faktiskt riktigt riktigt god. Barnen ä-l-s-k-a-d-e den! Smidig att göra och bra att använda sådana råvaror som jag annars skulle ha kastat.

Du behöver

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Jag har inte varmluftsugn så jag körde på 200 grader.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

 

0 tankar på “Räddaren i nöden-kaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.