Jobbpepp

Söta kläder till de minsta bröllopsdeltagarna finns bland annat på Etsy.com

Det här är ju inte bara inskolningsvecka. Det är också sista veckan som mammaledig. På måndag börjar jag jobba igen med allt var det innebär. Jag har varit hemma sedan december 2010 så ag känner mig minst sagt lite nervös och ringrostig inför jobbstarten men jag hoppas att det kommer gå fint. Jag tror att det har skett en del förändringar på kontoret sedan jag försvann men jag hoppas att jag snart ska komma in i flowet och få arbeta med ett av mina favoritämnen:Bröllop! Just nu sitter jag och funderar på nya artikelidéer och uppslag samtidigt som jag försöker göra någon slags plan över hur vardagen ska gå ihop för oss. Vi har ju varit bortskämda med tomma dagar, sena lämningar och sovmornar fram till nu. Nästa vecka börjar en annan vardag med frukost på förskola och jobb och sedan jobb/lek hela dagen innan vi återförenas igen framåt eftermiddagen. Mellan middagsstress, läggningar och förberedelser ska jag hinna med metime, träning och tid för T. Jag är lite nervös för jag minns hur omtumlande det var när jag började jobba efter ledigheten med Maja. Det är verkligen ett helt annat liv. Det ska bli otroligt härlig att få vara kreativ igen och få en vardag på kontoret. Men jag kommer att sakna mina barn oerhört. Jag kommer att sakna tiden med Petra&Liam, lunchträningen och de mysiga eftermiddagsstunderna. Jag kommer att sakna att ha möjligheten att spontant hitta på utflykter. Jag kommer dock inte att sakna all tid som jag lägger ner på ruljansen, städningen och matlagningen. Nu blir vi mer två med ansvar. I övrigt måste jag också komma på en bra lösning för bloggen. Jag vill att den ska vara en källa till energi och inspiration, men jag vill också strukturera upp jobbet bakom så att jag kan effektivisera mitt bloggande. Hur gör ni som arbetande småbarnsmammor? Vilket är bästa spara-tid-för-att-hänga-mer-med-barnen-knep?

0 tankar på “Jobbpepp”

 1. Usch jag har inget bra spara tid tips alls..Vi har två tjejer 5 och 3 år och jag jobbar 80 % och min man 100 % (vi har gjort tvärsom tidigare så det är ingen kvinnofälla :-)) . Det är väl i så fall mitt spara tid tips att inte bägge kan jobba heltid. Det optimala är ju om bägge kan gå ner till 90 %. Jag hämtar vi halv fyra och då har jag tid med barneni parken innan det ska lagas mat och efter maten så myser vi i soffan framför Bolibompa.

  Vi ska börja med att betala för städning nu en gång/månad vilket känns jätteskönt. Handla varannan vecka och planera in varje middag i två veckors pass är ju kanon men det gör du ju redan.

  Hoppas du hinner med bloggen för det är så roligt och inspirerande att läsa!

 2. Blogga på kvällarna eller när du har en stund över och tidsinställ! Och som ovan föreslog, komme rni jobba 100 % båda två eller har någon möjlighet att gå ner lite? Nån timma gör ju stor skillnad.

  Kram och lycka till med pusslet

  1. Jag kommer att jobba 75% men eftersom jag har en timme enkel väg till jobbet sväljer det mkt tid. Barnen kommer gå 07.30-16.30 på fsk, vilket är stor skillnad från när Maja var liten och gick 7-18.

   1. oj 2 h restid?? Då är mitt bästa tips att söka nytt jobb närmre där ni bor 🙂 Men absolut, stor skillnad mot 7-18, det är ju prick hela dan! Vilket arbetspass för Maja, skönt för henne att slippa de långa dagarna nu!

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.