Mina favoriter i köket

Jag är ju lite av en cupcakesoholic. Jag älskar att baka. Tyvärr är det bara jag i familjen som är riktigt förtjust i fluffiga, amerikanska bakverk. Om vi inte räknar med lillebror, men vid 18 månaders ålder vill jag helst inte att han ska få mer än en, även om han säkert skulle kunna mumsa i sig en hel sats med cupcakes. Pappan är inte alls mycket för sötsaker och storasyster tycker det är roligare att baka dem än att äta dem. Därför blir det inte lika ofta bak här hemma som jag kanske skulle önska. Därför ser jag till att leva ut mina fantasier när det vankas kalas, bjudningar eller lunchdejts.

När jag bakar har jag några element som jag inte skulle vilja vara utan. Julen 2008 spenderade vi på en vit strand med vajiga palmer långt bort i Thailand och av min fina pojkvän fick jag ett julkort som meddelade att en Kitchenaid skulle beställas när vi kom hem. Wihoo! Jag hade trånat efter en sådan så länge men jag visste inte ens att T kände till mina cravings. Väl hemma på svensk mark klickade vi hem en pastellrosa från Bagaren och Kocken och min juvel har servat mig väl genom åren. Jag älskar den och bakandet blir en helt annan sak med den. Allt blir lättare, fluffigare och godare.

När de kommer till cupcakes tycker jag att formarna gör halva kakan. De är ju kostverk i sig och då är det så trist när det fina mönstret inte syns för att fettet i kakan har letat sig igenom. Därför bakar jag helst med fettbeständiga formar. Visst, de luktar lite skumt när de gräddas och det är lite knepigt att få ur kakan ur dem – man måste liksom trycka ut cupcaken från botten – men de ger helt klart snyggast bakverk. Jag brukar köpa mina från Strössel&Annat.

Bra verktyg är A och O när det kommer till bakning. Jag har många bra slickepottar i olika färger, likt dem från Åhléns på bilden och i större varianter. En muffinsform gör höga och cymetriska bakverk. Det enda jag saknar är en riktigt bra sprit, min är i plast och är inte så pigg och en bra spattel till att få till frosting på tårtor. Så det står överst på önskelistan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.