Skåprens – before&after

Okej, jag lata mig inte preeeecis hela dagen igår. Bara nästan. Någon timme ägnade jag faktiskt åt köket. Det kräver en omfattande omorganisering, något som kommer ta timmar om inte dagar, vilket jag inte riktigt var upplagd för det på min ”lediga” dag så jag tog en liten, men ack så irriterande del: Städskåpet! Detta lilla kaosartade skåp som ska rymma så många funktioner. Det har sedan vi flyttat in knappt fått någon kärlek men igår bestämde jag att det får bli ändring på det. Jag är så trött på att alltid vara beredd på att attackeras av strykbrädor, damsugare och tvättredskap som studsar ner från hyllorna när jag öppnar skåpet.

Så här såg det nämligen ut före:

Kaos är bara förnamnet! Här trängs städsaker, pantburkar, verktyg, glödlampor, stryksaker och det där otroligt otympliga lilla skåpet i mitten som jag tror är ämnat för medicinskåp men som är i vägen precis hela tiden. Jag har redan flyttat hela vårt hemmaapotek till badrummet. Jag började med att riva ut skåpet, ta ut precis varenda pinal, torka ur hela skåpet med lite rengöringsmedel och en fuktat trasa och slänga allt skräp som fanns där inne – nästan en hel stor svart sopsäck!

När allt det var gjort sorterade jag och satte in allting igen på bättre och tydligare platser. Nice!

Nu behöver vi bara fixa en bättre lösning för pantburkarna, som just nu åkt ut på balkongen. Jag tänker mig en vädertålig box att ha där ute, eftersom vår balkong har lite sol och sommaren snart är slut så används den knappt. Så en diskret box skulle inte störa. Vi behöver också verkligen en ny verktygslåda. Vår nuvarnade är den lilla blå väskan ni ser längst ner till höger i bild, en gammal väska till en vattenpipa vi för länge sedan har gjort oss av med som vi köpte i Egypten 2005. Kanske en sådan här? Och någon vettig förvaring till spik och skruv som nu ligger i ett virvarr i den söta trälådan som T gjort i slöjden. Vi borde använda boxen som något annat, till finare saker eftersom han som liten grabb la ned sådan möda på den. Men i övrigt är jag mycket nöjd över vårt ”nya” städskåp.

0 tankar på “Skåprens – before&after”

    1. Det är sååå skönt när det är gjort. Inte klokt egentligen att man går o irriterar sig på grejer i flera år när de tar någon timme att åtgärda.

  1. Blev ju jättebra!!! Får inspiration! Sitter och funderar på hur vi ska möblera vår 3:a på 75 kvm så att vi får en arbetsyta, plats för 4 bokhyllor med de älskade böckerna, plats för barnens alla leksaker så att de inte behöver ha dem i vardagsrummet/kök 🙂 Vi har ett större sovrum som vi skulle kunna flytta in abrnen i istället men då får vi flytta ut bokhyllorna och eftersom vi har öppen planlösning med bara en vägg (där tv:n sitter) i vardagsrummet så vet i 17 var vi ska ha dem…Samtidigt vill jag ha ett luftigt hem och inte ett övermöblerat..Knepigt!

    1. Ja man måste verkligen tänka många varv innan man får till det med många på mindre yta (vi är ju 4 på 80 kvm). Kan ni inte fixa en kombinerad bokhylla/tvmöbel för den enda väggen? Kanske platsbyggd? Där alla böcker OCH tvn har sin självklara plats. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.