Dagis-prep

Vi är i valet och kvalet om det ska bli tvådelat eller overall som regnkläder till Ebbot. T tycker det klassiska byxa+jacka medan jag har kärat ner mig i overallen för att den är som himla söt. Vad tror ni? 

Om några veckor är det dags för vår lillprins bus att börja ett nyt liv: dagislivet! Så här andra omgången känns det inte alls lika pirrigt som det var när Maja skulle skolas in. Nu vet jag ju att vår förskola är världens tryggaste med så bra pedagoger. Ebbot har ju redan bekantat sig med sitt dagis eftersom han varit med och hämtat och lämnat storasyster hela sitt liv. När ett litet barn börjar på dagis krävs ju en annan garderob än vad som använts hemma, i alla fall i mitt fall eftersom jag inte är någon ur- och skurmamma som går ut i ösregn.

Lista: Ebbots dagisstart

♥ Vindjacka & vindbyxor Check! Han kan ha sin vårjacka från Zara och vi har överdragsbyxor från Lindex
♥ 
Regnkläder
♥ Mjuka härliga lekkläder
♥ Stövlar
♥ Bra ytterskor Check! Kavatskorna funkar fortfarande i storlek tills det är dags för vinterskor
♥  
Mössa, vantar och fuskpolokrage
♥ Fleecebyxa och fleecetröja
♥ Innertofflor

Så nu gäller det bara att inventera vad vi har, köpa till det som saknas och namnmärka alla ägodelar. Har ni något tillägg på listan? Har jag missat något?

 

 

 

0 tankar på “Dagis-prep”

 1. Overallen är ju superbra! Inget glipande ngnstans, och lätt att ta på. Det är ju ändå inte alltför ofta man använder regnkläder var del för sig.

  Ha en bra helg!
  Elin

 2. Jag skulle välja tvådelat. Om det inte regnar men bara är blött
  I gräset kan man köra byxorna och en tröja. Men båda är ju jätte
  snygga!! Kram på er!

 3. Jag köpte själv regnoverallen fast i rött när min dotter började på dagis förra året. Är grymt nöjd med den och alla dagisfröknarna älskade den, fick så mycket beröm för den!

 4. Funderade på samma sak och valde tvådelat. Galonbyxorna kommer att behövas även i vinter utanpå vinteroverallen och innan dess kan det vara skönt att slippa vara helt galonklädd om det bara är lite blött i gräset. Dock tipsade förskolan om overaller då personalen tycker dessa är smidigare att klä på barnen.

 5. Hej.Jag tycker att tvådelat är mest praktiskt,Om det inte regnar och Ebbot bara ska leka i gegga och vatten så kan det bli för varmt att ha overall.Då räcker det med byxor.
  Kram Maysan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.