Bästa snabbmaten

Nu har vi semester och mest går omkring och latar oss. Då vill vi ha god mat och gärna på momangen. Då fuskar vi lite grann för att kunna göra roligare saker sedan. För att kunna leverera snabbt i köket krävs viss framförhållning. Äter du till exempel kycklingfilé till middag passar du på att steka på några extra att ha i kylen till kommande luncher. Så gjorde vi. Sedan adderade vi en tomatsås – godast blir det ju förstås om du finhackar lite vitlök, hackar lite lök, häller på lite krossade tomater, slänger i några klippta soltorkade tomater, kryddar med en snutt vin, lite citron och en liten droppe honung. Salt och peppar också förstås. Men orkas inte det med då kan det gå lika bra med en färdig i glasburk för att det ska gå fort. Koka lite färsk spenatpasta som går i ett kick, strössla över lite permasen och färsk basilika. Servera med en smarrig sallad. Klart!

Andra rätter som går busfort

♥ Ceasarsallad: Den där färdiga kycklingfilén, romansallad, krutonger (Zetas är goda), hyvlad permesan, knaperstekt bacon (kan uteslutas om det är riktigt brådis) och dresseing – Hellmans och Ken’s är godast

♥ Keldas milda tomatsoppa med smulad fetaost, hackad gurka och strimlad basilika

♥ Grov macka med mosad avocado och kycklingfilé

♥ Laxbit i ugn (175 grader i 15 min), bre pesto på och servera med sallad

 

0 tankar på “Bästa snabbmaten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.