Greklands bästa

Min allra bästa favorit från landet med kritvita hus, salta ostar och turkost hav är yoghurten. Jag köper min på Lidl, den är överlägset godast och krämigast. Allra oftast blir det en tallrik till frukost men nu var det dags att skapa en enkel men naggande god dessert istället.

Du behöver (2 portioner)
4 dl grekisk yoghurt
1 gelatinblad
en rejäl näve valnötter
3 msk flytande honung

Gör så här
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten en stund. Krama sedan ur gelatinbladet och rör i det i yoghurten tills det löst sig helt.
2. Fördela honungen i glasen, strössla över hackade valnötter, spara två hela tills serveringen. Häll på yoghurten. Låt desserten stelna i kylen ett par timmar.
3. Dekorera med en valnött på varje yoghurtmousse och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.