Stockholmstips!

Igår hade vi som sagt en riktig pangdag. Strålande solsken, sommarvärme och söderhäng. Södermalm är min absoluta favorit bland vår vackra stads stadsdelar. Lite mer avslappnat, lite närmare hemifrån och en skön mix av det mesta. Därför skulle jag vilja tipsa om ”vårt” promenadstråk från igår. För att få en lika skön dag som vi fick besöker du följande platser:

1. Starta dagen på Hornstull. Köp med er en superdupergod latte från Fabrique. Bageriet och caféet finns på flera ställen i Stockholm och här kan du få en smarrig surdegsmacka, ljuvliga bullar, lunchsallad eller bara en himmelskt god latte. Nöj dig med latte denna dag, du måste nämligen spara dig till lunchen.

2. Gå ner mot Tantolunden, intill kolonilotterna in mot stan igen finns en söt liten lekpark med många roliga saker för barnen. Draken har funnits sedan 1975 och är riktigt finurlig att leka på. Annars går det att ta en sväng på någon av ”karusellerna”, gå ut till havs på en båt, gunga och åka massor av rutchkana.

3. När ni börjar bli hungriga går ni tillbaka längs vattnet, förbi strand och kallbadet tills ni ser orange markiser med massor av färgglada bänkar och träbord. Välj det rosa bordet längst ner i backen, du får ni bäst sjöutsikt. Nu har ni landat på Vurma, med stans bästa bullar och finfina sallader. Bry er inte om att leta upp någon matstol till barnen, stället har bara en, men det går finfint att äta i vagnen eller sitta på bänken. Beställ istället något med pesto, de gör den själva och den är för god för att missa!

4. Nu är det dags för promenad och lunchsovning för de små! Strosa utmed vattnet tillbaka förbi Tanto och mot Skanstull. Ungefär halvvägs dyker den sötaste lilla glasskiosken upp i form av en babyblå husvagn men färgglada parasoll. Slå er ner i en solstol på den lilla bryggan och njut en glas. Polkagrisen är god!

5. Fortsätt vidare brevid vattnet ända tills ni kommer till Erikdalsbadet. Är ni badsugna dyker ni in  på badet och hänger i poolerna. Är ni shoppingsugna ligger hela Götgatan med butiker bara backen upp mot Ringen.

0 tankar på “Stockholmstips!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.