Sommarsaker

Här ser ni mina topp ”to do’s” i sommar. Ett av de största projekten just nu är att få fina färger på de vackra pinnstolarna från 1920-talet som min svärmor var så duktig och fyndade åt oss. Hon är verkligen en expert på gamla och vackra ting så jag har lagt en liten ”önskelista” hos henne när hon drar runt i landets södra delar på antikrundor och auktioner. Förhoppningsvis kommer vårat ganska mycket Ikea-inredda hem att smyckas av vackra, äldre ting som vi satt vår egen prägel på. Pinnstolarna är i alla fall redan på plats och under Majas semestervecka han jag i alla fall påbörja projektet. Den här lila stolen är färdigmålad, den rosa är på gång, likaså den solgula. Sedan väntar en mintgrön och en turkos färgburk på att få göra underverk med de två sista stolarna. Det kommer att bli så himla fint i köket med ett stort fint vitt matbord och färgglada stolar i regnbågens alla pastellfärger.

I övrigt hoppas jag på att sommaren bjuder på många härliga lässtunder. Jag har nämligen bullat upp med en rad pocketböcker som jag har läser eller ska läsa i framtiden. Just nu lever jag i Elsas värld i Elsas Hemlighet av Sofi Fahrman. En väldigt lättläst och söt bok, även om jag har lite svårt för att både författarinnan och hennes gästskrivare skriver in sig själva i handlingen. Ingen nobelpristagare direkt, men jag gillar lätta böcker som jag kan koppla av och koppla bort med. Katerina Janouchs Tigerkvinnan är en del i serien om barnmorskan Cecilia Lind. Jag gillar den delen skarpt och Tigerkvinnan har jag faktiskt redan slukat. Jag är särskilt förtjust i delarna där arbetet på förlossningen skildras, som jag läser med skräckblandad förtjusning. Denise Rudbergs Två gånger är en vana har jag sparat lite på. Denise är en av mina absoluta favoritförfattare och hennes nya genre elegant crime är ju en superkombination. Den ska jag nog spara ända till västkusten, så jag verkligen har något att se fram emot. Jag har även köpt på mig Elaine Eksvärd-Bergqvists Snacka Snyggt som förhoppningsvis ska ge mig lite pepp och självförtroende inför jobbstarten i höst.

Till böckerna vill jag dricka te eller cappucino i min allra finaste favoritkopp från Lagerhaus när det regnar eller ha min nya fina stråhatt som jag fått i present av T om solen någonsin vill titta fram igen den här sommaren.

Vad har ni på agendan i sommar? Vilka projekt har ni kickat igång? Och har ni några superlästips för mig som äääälskar chicklit?

0 tankar på “Sommarsaker”

  1. Åh vad fint det kommer bli med stolarna! Gillar också Katarina Janouchs böcker, annars föredrar jag deckare. Tänkte posta en liten sommarbokslista på bloggen snart

  2. Älskar stolarna, så fina 🙂 själv ska jag klä om en fåtölj (!), hälsa på sväridarna på Resö o läsa massor av böcker .. Kan rekommendera kristina olsson, jättebra deckare! Hoppas ni får en fin sommar 🙂

  3. Måste också passa på o fråga vad du köpt för färg till stolarna? Är alltid helt lost i färgaffären …

    1. Mee to, vi köpte beckers (de hade massor av små kort som färgprover så att vi kunde ta hem o prova) från Happy Homes. Det var dyrt, men förhoppningsvis håller färgen länge. Hänger ni också på resö!? Jag har varit där varje sommar sedan jag föddes (om vi pratar om samma resö som ligger precis utanför Galtö syd om Strömstad). Vi åker dit om en vecka för att hänga på landstället. När ska ni dit? Lycka till med omklädningen, det kommer säkert gå super!

      1. Beckers ska jag komma i håg 🙂 haha, ja det är det Resö .. Min pojkvän är därifrån o hans föräldrar bor där så det brukar bli en tur på sommaren o så hummer på hösten såklart! Skönt att andas ren luft! Vi åker nästa helg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.