5 x hemmaprojekt

I höst (ja, jag vet att det är mitt i sommaren men jag är en drömmare som älskar att leta inspiration, tänka till och framåt och sätta upp långsiktiga mål) tänker jag banne mig gå dra igenom hemmet som en och en annan inredningsorkan. Vi har en riktigt fin lägenhet som jag älskar och den behöver ännu mer kärlek än den redan har fått. Vi saknar en del detaljer som jag hoppas kunna få till under nästa säsong. Det här drömmer jag om just nu:

Personliga ting!

Guldspegel, snittblommor och koffertar – mer sådant hemma hos oss tack!

Vi har ett bra grundmöblemang men skulle behöva de där detaljerna som gör att vår hem verkligen blir vår oas. Jag tänker mig en tavelvägg med familjebilder i svartvitt i gången. Jag fantiserar om gamla koffertar staplade på varann, kanske målade?, som avställningsbord. Stilleben med glasflaskor, vackra ting och små detaljer som kickar igång fantasin. Jag hoppas det kan få hänga tavlor på väggarna innan jul. Och jag drömmer om att äntligen våga sätta upp gardiner i våra stora fönster.

Ny soffa!

Riktigt, riktigt snyggt vardagsrum om ni frågar mig. Älskar golven, färgerna, känslan, Marimekkotyget och den strama soffan mot det mjuka i fällen och kuddarna. Gunstolen och designklassikern Eames är jag bara så kär i och jag undrar om jag inte ska önska mig en i 30-års present? Bilden är gammal och från Hemnets inspirationsbank.


Vi har en gammal, gammal Tomelilla från Ikea. Den Blocketfyndade vi när vi precis fått vår hyrestvåa i Gubbängen för nästan inga pengar alls sommaren 2005 och den har tjänat oss väl. Men nu vill den gå i pension. Den har stått ut med flytt, amningsmaraton, chokladfläckar, sovande slutkörda föräldrar och en massa häng och nu är det dags att värdigt säga adjö innan alla fjädrar protesterar och ger upp. Jag har spanat in mig på en sådan här, som jag vill fylla med härliga färgglada kuddar. Jag gillar tanken med en riktig softarsoffa där hela familjen kan gooooosa.

Köksbord!

Drömbordet i världens finaste hus i Tierp… så snyggt och luftiigt!

Vi är fortfarande på jakt. Nu tror jag att vi har bestämt oss för ett klassiskt, ordentligt Norden från Ikea. Jag vill ha björkvarianten som sedan ska vitmålas. Kan verka krångligt när det redan finns vita, färdiga, men jag gillar tanken att vi kan slipa om det och måla på nytt när det blivit lite slitet efter småbarnsåren. Nu väntar vi bara på att det ska dyka upp ett på blocket i närheten. Vill liksom inte köpa till fullpris när man kan fynda second hand.

Pom poms!

När vi var i Amsterdam i påskas köpte jag pompoms i turkosa toner. Dessa har jag som ambition att sätta upp så snart jag kommit på var jag vill ha dem. Det lutar åt vardagsrummet eller sovrummet.

Mysigaste sovrummet ever!

Platsen där vi sover känns så himla kal så nu ska där bli mysigare, härligare och trevligare. Mer fluffiga kuddar, fina lakan och annat. Egentligen drömmer jag om den fina sänghimlen från Ikea som inte längre finns i sortimentet. Men det blir alldeles för trångt med de stora garderoberna med draperierna i vårt inte jättestora sovrum. Kanske till nästa hem? Men mer mysigt ska det bli därinne ändå!

Bilderna kommer från Apartment Therapy och Hemnet Inspiration

0 tankar på “5 x hemmaprojekt”

  1. Det är ju så härligt att sitta och planera och drömma 🙂 Jag vill också ha ett Norden fast vitt så jag hårdbevakar Blocket men de som har sina verkar vara väldigt nöjda eller så går de innan jag ser dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.