Vårt vackra land

I söndags hade jag klänning från H&M, jeansjacka som jag ”ärvt” av lillasyster, tygblomma från Primark, solglasögon och knallrosa strumpbyxor från Lindex.

I söndags vaknade vi upp i Skåne, där jag nästan aldrig är. Jag tror faktiskt att jag bara lyckats pricka in detta sydlandskap en endaste gång då jag mest såg en bröllopsmässhall för en helg. Eller förresten, vi har tydligen seglat där när jag var liten flicka, men det har jag inga som helst minnen av. Med många, många somrar på segelbåt är det lätt att hamnarna suddas in i varandra och upplevelserna blir en aning svårplacerade. Efter en härlig bröllopsbrunch tog vi hyrbilen för att åka på utflykt. Vårt flygplan skulle inte åka hem till Stockholms förrän till kvällen så vi bestämde oss för att kika runt lite på detta vackra landskap. Vi började i den otroligt söta staden Ystad, som jag känner igen lite från de otaliga Wallanderfilmer vi har tittat oss igenom på fyran. Vilken pittoresk liten oas! Det fanns så många vackra hus och kullerstensgator att flanera på. Jag såg många spännande butiker som tyvärr inte fick något besök eftersom det är söndagsstängt i staden! Vilken grej! Bra för plånboken dock. Vi passade på att äta god lunch på torget innan vi begav oss ut på de österlenska vägarna där jag verkligen kan förstå att Ulf Lundell fick inspiration till sin Öppna Landskap. Vi tog ett fikastopp vid Kivik – äppelkaka förstås! innan vi körde mot flygplatsen. En riktigt supermysig söndag! Det får allt bli fler söndagsutflykter framöver.

En av Ystads vackra gator med maffiga rosor.

Här skymtar ni min mami i bild.

Det rosa huset med utsikt över hamnen skulle jag gärna ha som hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.